Davutoğlu: MİT iddiası '7 Şubat'ın devamıdır

Davutoğlu: MİT iddiası '7 Şubat'ın devamıdır

Politika Haberleri

CHP liderinin "MİT, partimizi bölmek için faaliyet gösteriyor" sözleri tartışılmaya devam ediyor.

Hükümet ile CHP arasındaki MİT polemiği sıcaklığını koruyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hafta içi yaptığı açıklamada, "MİT'in içinde bir grubun sadece CHP içinde karışıklık çıkarmak için görevlendirildiğini biliyoruz. Bu tuzağa hiçbir CHP'linin düşmemesi lazım" demişti. Dün nbsp;partisinin Erzincan'da düzenlenen 5'inci Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun bu iddiasına bir defa daha cevap verdi. Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu MİT'le ilgili birden bir şey keşfetti. Gerçi kendisinin keşfi olduğunu zannetmiyorum. Birileri kulağına fısıldamıştır. MİT'in başka işi yok mu? Zaten siz bölünmüşsünüz. Kendi milletvekilleri Rıza Türmen bile, 'bizim içimiz zaten karışık, MİT'e gerek yok' dedi. Kendi beceriksizliğinin faturasını başkalarına kesmeye çalışma. MİT, yurt dışındaki vatandaşlarımızı kurtarabilir, CHP'yi kurtaramaz. Bu, 7 Şubat 2012'de MİT'e yapılan komplonun devamıdır. Bunu Kılıçdaroğlu'na fısıldayanlar aynı çevreler. Buna izin vermeyiz" ifadelerini kullandı. Başbakan, konuşması sırasında Kılıçdaroğlu'nu kaynanasının vefatını öğrenince taziyelerini sunup eleştirilerini HDP ve MHP'ye yöneltti. nbsp;

KILIÇDAROĞLU'NDAN?CEVAP

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözlere cevabı gecikmedi. Antalya'da konuşan Kılıçdaroğlu, Davutoğlu için, şunları kaydetti: "O devleti bilmez, tanımaz. Gerçekten üzülerek söylüyorum ama karikatür gibi adam. Rıza Türmen, espri yaptı. Anlaşılıyor ki sayın Davutoğlu'nun espri zekası fazla gelişmemiş. CHP milletvekillerinin MİT tarafından fişlendiğini gösteren belgeler gazetelerde yayımlandı. Kendisi o dönem Dışişleri Bakanı'ydı. Eğer bunu sorgulamadıysa büyük bir hata yapmış. Ben devleti ondan iyi bilirim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...