Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Davutoğlu'ndan İzmir'e müjde

Başbakan Davutoğlu'ndan İzmir'e müjde

Politika Haberleri

Başbakan Davutoğlu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantıda konuştu. Davutoğlu İzmir'de Başbakanlık ofisi açacaklarını açıkladı.

İşte o konuşmadan satır başları

İzmir'e en kısa sürede Başbakanlık ofisimizi açmak istediğimizi duyurdum. Türkiye'nin geleceğinde İzmir'in başka bir önemi var.
Biz yükseldiğimizde İzmir de yükseldi. Onun için İzmir'i iktisat tarihimizin önemli bir hibrid şehri olarak görmek de lazım. Batılı seyyahlar İzmir'e geldiklerinde bütün kavimlerin İstanbul'da İzmir'de buluştuğunu söyler. İzmir hinterlandı olan Asya ile ve Anadolu'nun arkaplanı olan İpek yolunun ucu haline gelmiştir. nbsp;
19 yüzyılda 20 Avrupa şehrine İzmir'den feribot vardı. Bu da o zenginliğin bir parçası. Çağdaşlaşma tarihimiz İzmir tarihi olmadan anlaşılamaz. nbsp;Yüksek teknoloji içeren yeni yatırımlarda 5. bölge teşviki uygulayacağız. Yani, İzmir'de de olsa yüksek teknoloji içeriyorsa 5. bölge muamelesi görecek. Doğu Anadolu'nun, İç Anadolu'nun bazı şehirleri gibi. Dolayısıyla özel teşvikler alacak. Böylece yüksek teknolojili yatırımları hem teşvik edeceğiz hem de Anadolu'nun her yerine yaymaya çalışacağız.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...