Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan ışık'tan CHP'ye eleştiri

/ Kaynak: AA
Bakan ışık'tan CHP'ye eleştiri

Politika Haberleri  / AA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Var olanı güçlendirmek yerine 'Yeni şehir kuracağım' demek ancak CHP'nin projesi olabilir. " dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi"ni "uçuk" olarak nitelendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun projesinde bahsettiği şehirde, Ar-Ge ve inovasyonun olacağını söylediğini belirten Işık, "Bunların dünyadan haberi yok. Bakınız, Silikon Vadisi ile San Francisco arasındaki mesafe 60 kilometre. Gençler, San Francisco'dan Silikon Vadisi'ne çalışmaya gitmek istemiyor. Onun için de pek çok teknoloji firması, özellikle genç araştırmacılar için San Francisco'da ofis açmak zorunda kalıyor. Böyle bir dünyada kalkıp da 'Yeni bir şehir kuracağız, oraya Ar-Ge'yi götüreceğiz, oraya inovasyon götüreceğiz' demenin hayatla, gerçekle, dünyayla uzaktan yakından alakası yok" diye konuştu.

CHP'nin "uçuk projeler" yerine, ayağı yere basan projeleri desteklemesi gerektiğini ifade eden Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer Sayın Kılıçdaroğlu'nun kurmayları Sanayi Strateji Belgemizi okumuş olsalardı, böyle bir projeyi ortaya koyup da çok ciddiye alınmama gibi pozisyona düşmezlerdi. Meclis'te de her projemize karşı çıkmak yerine, bugün bu projeyi açıkladıktan sonra artık CHP'nin her şeye karşı çıkma, muhalefet etme lüksü ortadan kalkmıştır. Bu çağda var olan şehirleri güçlendirmek yerine 'Yeni şehir kuracağım' demek ancak CHP'nin projesi olabilir. Halbuki Türkiye'nin ihtiyacı, yeni şehir kurmak değildir. Türkiye'nin ihtiyacı, kümelenme modeliyle var olan şehirlerin potansiyelini hareket geçirmektir. Biz eğer bugün Ankara'yı savunma sanayinin merkezi yaptıysak, biz kalkıp 'Savunma sanayi şehri kuracağız' diye çıkmadık yola. "

"CHP'nin önümüzdeki süreçte AK Parti'ye desteğini bekliyoruz"

CHP'nin, Bandırma'daki Chemport Projesi ile Filyos Projesi'ne de destek vermesini istediklerini belirten Işık, "İkide bir mahkemeye gidip projeleri iptal ettirmek yerine Türkiye'nin ihtiyacı olan kümelenme modeliyle sanayiyi, üretimi ve Ar-Ge'yi geliştirme alanında CHP'nin önümüzdeki süreçte AK Parti'ye desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...