Davutoğlu: CHP ve MHP o illerde ittifak yapıyor

Davutoğlu: CHP ve MHP o illerde ittifak yapıyor

Politika Haberleri

AK Parti'nin Manisa mitinginde konuşan Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin güçlü olduğu illerde CHP ve MHP'nin işbirliği yaptığını açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Davutoğlu, "Cumhuriyetimiz tam fetrete düşmüşken, yurtdışında 'hasta adam' denirken, AK Parti geldi, bu fidana bir aşı yaptı. Devlet aşısı, Osmanlı, Selçuklu aşısı yaptı. Sonra devlet kendini toparladı. 12 yıl içinde tekrar fidan gibi açtı, büyümeye, çınar olmaya başladı" dedi.

"AK Parti hareketi devlet adamı fidanlığı hareketidir"

AK Parti hareketinin devlet adamı fidanlığı hareketi olduğunu belirten Davutoğlu, "Aynen Manisa gibi, Cumhuriyetimizin fidanlığı AK Parti'dir. AK Parti, iki Cumhurbaşkanı, üç Başbakan ve dört Meclis Başkanı çıkardı kendi içinden. Aynen Manisa gibi. Bizim hareketimiz devlet adamı yetiştirir, bizim hareketimiz devlete sahip çıkar. Devlet ve millet arasındaki tüm uçurumları kapatır" diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"AK Parti'nin hareketinin neferleri olarak tarihin sürekliliğine inanıyoruz. Biz, Selçuklu'nun varisleriyiz, biz Osmanlı'nın mirasçısıyız, biz Cumhuriyetin çocuklarıyız. Osmanlı denince tüyleri diken diken olup da Osmanlıcaya karşı düşmanlık ilan edenler, Osmanlıcayı yabancı bir dil zannedenler Manisa'ya selam veremezler."

"MHP 28 Şubat'a direnemedi"

Konuşmasında, "Şimdi MHP'lilere sorma vaktidir. 28 Şubat'a direnemediniz, bari bugün millet düşmanlarına direnin, işbirliği yapmayın. Ama yapıyorlar. Nerede AK Parti kuvvetliyse bir bakıyorsunuz MHP ile CHP el ele faaliyet gösteriyorlar" ifadilerini kullanan Başbakan Davutoğlu, "Üç tane legal parti, CHP, HDP, MHP. Üç tane de illegal örgüt, DHKP-C, paralel, Kandil. Altısına karşı biz mücadele ediyoruz. Hep beraber geliyorlar" şeklinde konuştu.

"Bahçeli neden solla ittifak yapacağız dedi?"

Davutoğlu "Bahçeli, iktidara meraklıysa neden 99 seçimlerinde diğer partiler 'Gel başbakan ol' dediğinde, 'Hayır solla ittifak yapacağız, biz sol parti ile ittifak yapacağız' diyip Fazilet Partisi ve diğer partileri reddetti? Çünkü niyeti iktidar olmak değil. Yükselecek AK Parti hareketini o günden kesmekti. O gün, 28 Şubat kime savaş ilan ettiyse işte biz onların sözcüsüyüz, milletin sözcüsüyüz" dedi.

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Eğer bu topraklarda 78 milyon vatandaşımızın gözünden bir damla yaş düşse, emin olun o bizim yüreğimize işleyen bir kurşun olur. Bir tek damla gözyaşını silmek için gece gündüz uyumayız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...