Başbakan'dan Çanakkale'ye müjde üstüne müjde!

Başbakan'dan Çanakkale'ye müjde üstüne müjde!

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Çanakkale mitinginde konuşuyor.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Selam olsun, selam olsun, selam olsun. Çanakkale bütün millete ait bir şehirdir. Çanakkaleli olmak için Çanakkale'de doğmak gerekmez. Her Türk Çanakkalelidir.

"MİLLİYETÇİLİKTEN BAHSEDENLER DOĞU'YA GİDEBİLİYOR MU?"
nbsp;
Çok sayıda parti seçime gidiyor. Bizim farkımız bir tek ben dedim ki büyük davamız adına, 81 vilayete gideceğiz dedim. Çanakkale'de şehit olan bütün vatandaşlarımın şehirlerine gideceğim dedim. Buraya gelip milliyetçilikten, cumhuriyetçilikten bahsedenler Türkiye'nin her vilayetine gidebildiler mi, Doğu'ya gidebiliyorlar mı? Çanakkale'de şehidi olan 81 vilayete de gidebilen tek parti AK Parti. Yarın da Hakkari Yüksekova'ya gideceğiz havalimanı açacağız, bir gün Doğu'da bir gün Batı'da, bir gün Güney'de, birgün Kuzey'deyiz. Türkiye'yi kardeş kılan parti kim? Bugün Çanakkale şehitleri gibi dimdik 81 vilayette nöbette olan parti kim? İşte aramızdaki fark bu. Allah şahit, Çanakkale'de nerede bir şehidimiz varsa, yurtiçi, yurtdışı farketmez. Hepsinin torunlarına ulaşırız.
nbsp;
"DÜNYA LİSTESİNE GİREN ROKETSAN'I 2002'DE..."
nbsp;
2002'de bizi IMF kapılarına muhtaç ettiler mi? Kimdi başbakan yardımcısı, Bahçeli. Kimdi SSK Genel Müdürü, Kılıçdaroğlu'ydu. Bir tek silahımızı yapamıyorduk, savunma sanayi durmuştu. Şimdi dünya listesine giren Roketsan'ı 2002'de kapatmışlardı. Milletin herhangi bir silah yapma kapasitesi kalmamıştı. Bizi diz çöktürmüşlerdi, diz çökmüş devi kim ayağa kaldırdı? Kendi helikopterimizi yapıyoruz, kim yaptırdı? Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz.

"O ZAMANIN ÇILGIN PROJESİ BU"
nbsp;
Mega proje diye 2035'e tarih verirler ya. Fikriyatı bile onlara ait değil. Merkez ülke diyor, yazdığım kitabı arkasından okuyor. Yürüyen merdivene tersten binen kitabı da tersten okur.Şimdi onun mega proje dediği projelerin yanına bizim yaptığımız projeleri söyleyeyim. Biz Fatih'in torunlarıyız. Donanma İstanbul'a geldiğinde Fatih'e der ki denize zincir çekilmiş, Fatih ne diyor o zaman gemileri karadan yürütelim. O zamanın çılgın projesi bu. Ordu-Giresun Havalimanı yapılırken bize dediler ki yapılamaz, Kılıçdaroğlu'na deseler; binsinler trene gitsinler derdi. Biz öyle der miyiz? Biz denizin üstüne havalimanı yaptık. Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da yapıyoruz.

"ÇANAKKALE BOĞAZI'NA KÖPRÜ YAPIYORUZ"
nbsp;
Çanakkale'yi çıkmaz sokak olmaktan çıkaracağız. Ulaşım, siyaset ve ekonomi merkezi yapacağız. Bunların hiçbirinin aklına Çanakkale Boğazı'na köprü yapmak gelmedi değil mi? Şimdi Çanakkale Boğazı'na köprü yapıyoruz. Ecdada sahip çıkmak bu. Ama nasıl bir köprü, sadece karayolu geçişi düşünüyorduk sonra dedik ki burada demiryolu geçişi de olacak. Artık Çanakkale bütün Marmara geçiş hatlarının kavşak noktası olacak. Bu düşüncesizler sadece laf üretirler. Avrupa Otoyolu'nu sadece İstanbul'daki köprüler değil Çanakkale köprüsü bağlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...