Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Erdoğan seçim sonrası ilk kez konuştu!
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

Erdoğan seçim sonrası ilk kez konuştu!

Son Güncelleme: 11 Haziran, 2015 - 11:56
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Erdoğan seçim sonrası ilk kez konuştu!
Fotoğraf Başlığı Erdogan seçim sonrasi ilk kez konustu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da, 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Kaydet
a- | +A

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Değerli misafirler, yurtdışı Türkler ve Akraba toplulukları, öğrenciler, hanımefendiler, beyefendiler sizleri selamlıyorum. Türkiye'de öğrenim gördükleri okullardan mezun olacak bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu yıl mezun olacak 4 bin öğrenciyle birlikte Türkiye'de üniversiteyi bitiren yabancı öğrenci sayısı 60 bin olacak.

Az önce Cemil'e bir nükte yaptım. Dedim ben, Uganda'dan geldiğin gün gibi göreceğim zannediyordum, ama seni farklı gördüm. Kaç kardeşsiniz dedim, yedi kardeşiz dedi. Üç kız, dört erkek. Bu yolu açanlara şükranlarımı bildiriyorum. Ülkede böyle bir hizmeti vermenin az da olsa emeği geçen bir hadimi olmanın da mefahirini yaşıyoruz. Bundan dolayı da ayrıca mutluyuz.

"EĞİTTİKÇE, VERDİKÇE BEREKET ARTAR"

Öyle bir ecdadın torunlarıyız, bu mirasi bu şekilde yüklendik ve devam ettireceğiz. Halen eğitimini sürdüren 70 bin uluslararası öğrenciyle birlikte Türkiye'nin bu konuda bir marka haline geldiğini görüyoruz. Unutmayın, zekat ve sadaka verdikçe artar. Ben bu tür hizmetleri de aynı noktada görüyorum. Eğittikçe, verdikçe bunun bereketi daha fazla artar.

"BİZ SİZLERİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ"

Türkiye'deki üniversitelerden mezun olup 160 ayrı ülkede kendi ülkelerine hizmet verme çabasında olan tüm kardeşlerimi kutluyorum. Halen öğrenimlerini sürdüren kardeşlerime başarılarını diliyorum. Biz, Türkiye olarak sizleri hiçbir zaman unutmayacağız. Sizler de bizleri unutmayın. Aramızdaki kardeşlik ilişkisini daima güçlü tutmak için her türlü gayreti göstereceğiz.

"NE KADAR UZAK OLURSA OLSUN..."

Karşılıklı olarak sevgi saygı ve ortak gelişim çerçervesinde gelişen bu ilişkinin hayırlı sonuçlara besile olacağına inanıyorum. Küreselleşme, dünyanın neresinde olursa olsun tüm toplumların değerlerinin etrafında hareket etmesini zorunlu kılıyor. Orta Afrika, Güney Asya ve Türkiye'nin fiziki olarak ne kadar uzak olsalar da kaderleri birbirinden çok uzak değildir.

"BİZ HİÇ KİMSEYİ DERİSİNİN RENGİNE GÖRE AYIRT ETMEDİK"

Bizim milletimiz yüz yıllarca güçlü devlete sahip olmasına rağmen geçmişinde sömürgecilik olmayan tek devlettir. Bu ülke ve millet hiçbir zaman insanları derisinin rengine, yaşadığı yere, konuştuğu dile göre ayırt etmedik, etmeyiz.

"TÜRKİYE BURSLARI PROJESİ KISA SÜREDE BAŞARI ELDE ETTİ"

Geçmişte farklı kurumların farklı statülerde verdiği burslar 20212 yılından itibaren Türkiye Bursları adı altında toplandı. Kısa sürede büyük başarı elde etti. Bu durum ülkemize gelen yabancı öğrenci sayısını da arttırdı. 3 yıl içinde 24 bin olan öğrenci sayısı Türkiye bursları sayesinde 70 bine ulaştı.

"BATI'DA İSRAF EDİLEN GIDA, AFRİKA'DAKİ AÇLARI DOYURUR"

Türkiye'nin güçlenmesi, kalkınması, dost ve kardeş ülkelerin kalkınması açısından da önemlidir. Batı'da istaf edilen gıdanın Afrika'daki bütün aç insanları doyurabilecek seviyeye ulaştığı bir sistemi sürdürmek mümkün değildir. Altı elmas, altın kaynayan toprakların üstünde yaşayan insanların sefil olarak yaşamalarını doğru bulmuyoruz.

"ONLAR İNSANLARI EGE'DE, AKDENİZ'DE BOĞULMAYA MAHKUM EDİYOR"

Dünyadaki 6 milyar insanın sadece 1 milyar insanın çalıştığı bir sistem çökmeye, yıkılmaya mahkumdur. Biz işte bunun için Dünya 5'ten büyüktür diyoruz. BM başta olmak üzere kendi yapıları adaletsiz üzerine kurulmuş kurumların dünyada adaleti sağlaması düşünülemez. Onlar insanları Ege'de Akdeniz'de boğulmaya mahkum ediyor ama biz bunu asla kabul edemeyiz. Biz coğrafyanın bve tarihin üzerimize yüklediği sorumluluğun gereğini yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Ayağımızı bu ülkeye sabitleyip tüm dünyayı dolaşmaya devam edeceğiz.

"HERKES EGO'SUNU BİR KENARA KOYMALI"
Kesintisiz 22 çeyrektir büyüyen Türkiye'nin bu performansının devamı, ve bu devamının bu güven ortamının muhafazası şarttır. Dönem başkanlığını yürüttüğümüz G20'nin antalya'da yapılacak zirve toplantısına, belirsizliği geri kalmış şekilde katılmış mecburiyetindeyiz. 2023 hedefleri herhangi bir partinin değil Türkiye'nin hedefleridir. En küçük bir aksamaya izin vermeden, bu doğrultuda yürümeye devam etmeliyiz.Türkiye'yi hükümetsiz, Türkiye'yi başsız bırakan, egolarına mahkum olanlar, ne tarihe ne de milletimize bunun hesabını veremezler. Onun için de anayasal yasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup, bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı ve kaldığımız yerden, devlette devamlılık esastır anlayışıyla bu süreç devam etmelidir.

"HİÇBİR PARTİ BU HAKKA SAHİP DEĞİL"
Milli gelirini 800 milyar dolara ulaştırmış, ihracatını 160 milyara ulaştırmış, işsizliği tek haneli rakama indirmiş bir ülke olarak bir adım geriye gidişe asla tahammülümüz yok.
Siyasi alanda yaşlanan hiçbir gelişmenin, bu kazanımları tehdit edecek boyuta ulaşmasına izin veremeyiz. Bu bizim insanımıza karşı sorumluluğumuzun gereğidir. Asla, kimse, hangi siyasi olursa olsun, ben deme hakkına sahip değildir, biz demek zorundayız.
Şahsımın bu konudaki sorumluluğu çok daha büyüktür. Bunun bilincindeyim, farkındayım. Bu çerçevede genel seçimleri, ülkemizin önünde yeni bir dönem açmıştır.

"BAYKAL'I DAVET ETTİM"
Bu vesileyle, dün en yaşlı üyesi olması hasebiyle sayın Baykal'ı davet ettim, kendisiyle görüşme yaptım. Hem süreci değerlendirdim, bu işin süratle kesintisiz devamı için ben üzerime düşen neyse bunu yapacağımı kendisiyle de paylaştım.
Çünkü devam eden yatırımlarımız var, bunların aksamaması lazım. Çünkü bu yatırımlar tüm milletimizindir. Buradaki aksamalar milletime kaybettirir, ülkeme kaybettir.

"SİYASİ PARTİLERİ SERİN KANLI DÜŞÜNMEYE DAVET EDİYORUM"
Seçimde ortaya çıkan sonuç milletin iradesidir, herkes milletin iradesine takdir göstermek zorundadır. Demokrasinin en önemli özelliği bu tür durumlarda çözüm yollarını açık tutuyor olmasıdır. Bu süreci en sağlıklı bir şekilde geçirebilmemiz için bütün siyasi partileri serin kanlı düşünmeye davet ediyorum.

"TERCİHLERİNİ KRİZDEN YANA DEĞİL, ÇÖZÜMDEN YANA KULLANACAKLARINA İNANIYORUM."
Bu ülkenin istikrarsızlık dönemlerinde yaşadığı sıkıntıları ödediği ağır bedelleri yakından bilen birisiyim. Meclis'te temsil edilen partilerin tercihlerini çözümden yana kullanacaklarına inanıyorum.

"BATININ TAHAMMÜLSÜZLÜKLERİNİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"
Özellikle Batı'nın şahsıma yönelik tüm çirkin, agresif açıklamalarını ve tahammülsüzlüklerini anlamak mümkün değil. Bu tahammülsüzlüklerinin birşeyi de gösterdiğini söyleyebilirim; Allah'ıma hamd olsun, doğru yoldayız. Övgü yağdırsalardı o zaman kendimden şüphe ederdim.

##tgvideo##

Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 11 Haziran, 2015 - 11:56
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Reha Muhtar “Cenazeme katılmasın” diye vasiyet etmişti…  Deniz Uğur’dan yeni paylaşım
    Reha Muhtar “Cenazeme katılmasın” diye vasiyet etm...
    Kaydet
  • 2
    Kolundaki inatçı yarayla başvurdu… Gerçeği doktorda öğrendi
    Kolundaki inatçı yarayla başvurdu… Gerçeği doktord...
    Kaydet
  • 3
    Filipinler 7.8'lik depremle sallandı! Birçok ülke için tsunami uyarısı yapıldı
    Filipinler 7.8'lik depremle sallandı! Birçok ülke ...
    Kaydet
  • 4
    Emeklinin temmuz zammı belli oluyor! İşte haziran enflasyonu için ilk tahminler
    Emeklinin temmuz zammı belli oluyor! İşte haziran ...
    Kaydet
  • 5
    İstanbul Lisesindeki provokasyon tutmadı! İllegal organize yapıların son çırpınışı
    İstanbul Lisesindeki provokasyon tutmadı
    Kaydet
YAZARLAR
  • Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci
    Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci Tıbb-ı nebevî ve modern tıp
    Kaydet
  • Cem Küçük
    Cem Küçük ABD-İran ateşkesi sağlanamazsa
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Ankara'da nefesler tutuldu: Emeklinin ümidi temmuz ayında!
    Kaydet
  • Fatih Selek
    Fatih Selek “İsraf” denilen Ahlat Külliyesi’nde bakın ne yapılıyormuş!
    Kaydet
  • Akif Bülbül
    Akif Bülbül Mesele aile ise...
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Altında yıl sonu hedefi şaşırttı! Uzman isimden yatırımcıya umut veren senaryo
    Altında yıl sonu hedefi şaşırttı! Uzman isimden yatırımcıya umut veren senaryo
    Kaydet
  • Brezilyalı yıldızdan Aziz Yıldırım’a telefon!
    Brezilyalı yıldızdan Aziz Yıldırım’a telefon!
    Kaydet
  • Eriksen bir anda yere yığıldı: Kalp krizi geçirmişti
    Eriksen bir anda yere yığıldı: Kalp krizi geçirmişti
    Kaydet
  • İstanbul’da taksi şikayetlerine karşı yeni dönem: “Sarı Hat” devrede
    İstanbul’da taksi şikayetlerine karşı yeni dönem: “Sarı Hat” devrede
    Kaydet
  • Aylarca kar yağdı, evler gömüldü, yollar kapandı! 6 aylık kabus sona erdi
    Aylarca kar yağdı, evler gömüldü, yollar kapandı! 6 aylık kabus sona erdi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
 Vakıf Katılım'dan büyük ayrıcalık! Farklı bankalara ait hesaplarınız tek ekranda buluşuyor
Vakıf Katılım'dan büyük ayrıcalık! Farklı bankalara ait hesaplarınız tek ekranda buluşuyor
Kaydet
CHP'deki grup toplantısı krizinde yeni açıklama! Kılıçdaroğlu kürsüye çağrılacak mı?
CHP'deki grup toplantısı krizinde yeni açıklama!
Kaydet
2026-ALES/2 başvuruları yaklaşıyor! ALES başvuru ne zaman, sınav hangi tarihte yapılacak?
ALES başvuru ne zaman, sınav hangi tarihte yapılacak?
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası