Başbakan'dan bomba koalisyon açıklaması

Başbakan'dan bomba koalisyon açıklaması

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;
Başbakan Davutoğlu, NTV'de Siyasi İşler Özel programında Oğuz Haksever'in yönetiminde Mustafa Karaalioğlu ve Murat Yetkin'in sorularını cevapladı.
(Oğuz Haksever: İki olasılık kaldı gibi görünüyor. Bu ortamda koalisyon konusunda hangisi ağır basıyor bu olasılıklardan?)
Ahmet Davutoğlu: Hayat kendisi dinamik bir süreçtir ama o hayat içinde en dinamik süreç siyasi süreçlerdir herhalde. Statik zihinle, bir şeye bağlanmış bir alternatifi daralmış zihinler yeni değişen şartlara intibak edemiyor. Onun için alternatifi iki ile sınırlamak bile bana şey geliyor. Muhataplarıma görüşme esnasında söylediğim bir şey var, ben görev alana kadar bazı alternatifleri sizlerin tüketmiş olması işimi kolaylaştıran bir şey.
(Murat Yetkin: Herhalde Cumhuriyet Halk Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki koalisyon ihtimalinin ortadan kalktığını kastettiniz herhalde.)
Ahmet Davutoğlu: Evet. Resmi doğru okumak lazım. 7 Haziran seçimlerini okuma konusunda nbsp;farklı tavırlar gördük. Doğru okunmadı veya yüzeysel olarak hissi tepkiler oldu. AK Parti'yi hezimete uğrattık, AK Parti döneminin sonu geldi, cumhurbaşkanını yenilgiye uğrattık gibi. Bu doğru değil siyasetin mantığına göre. O andan bugüne kadar AK Parti'nin net iktidarı, az iktidarı veya nbsp;tek başına iktidar olamaması vardı ihtimaller arasında. En sonuncusuna doğru gittiğini görünce ihtimalleri canlandırdım kafamda. Şu ana karda AK Parti kadar derli toplu duran olmadı. İç muhasebe yapmakla birlikte parti disiplinini korumak önemliydi. Yüzde 41'lik bir parti hezimet yaşadı diyip diğerleri toplu halde zafer edasında girmesi yanlıştı. Karşı tarafta bir tek taraf yok. Topluca bir söylem kullandılar seçim kampanyasında ama seçim bitti. Şu anda tablo netleşiyor herkes yapılacak ve yapılmayacak şeyleri netleştiriyor. Biz birinci partiyiz biz olmadan hükümet kurulamaz, meclis başkanlığı kurulamaz ama bizde tek başımıza yapamayız.
Kılıçdaroğlu biz blok dediğinde bizde karşı tarafız deseydik Türkiye'de nasıl bir çalkalanma olurdu. Ama biz bunu demedik, uzlaşma için çabaladık. Türkiye'nin sükunete ve uzlaşmaya ihtiyacı var.
KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ
3 lidere giderken 3 ayrı grup kurduk. Arkadaşlar bunlarla ilgili raporlar hazırladı. Bütün partilerin beyannamelerini karşılaştırdık. Çalışmalarımız sonucunda görüşmelerde hiç yanılmadık.
İlk temasları müzakere süreci olarak değildi, Süreç açısından olasılıklar belirginleşiyor. Partilerle yöntem konusunda anlaşmış durumdayız. İlk turu çok başarılı buluyorum. CHP'de daha ileri bir aşamadayız. CHP uygun gördü ve başlayabiliriz dedi. Bu CHP'ye yakın HDP'den koptuk anlamına gelmez. MHP kapıyı kapattı başlıkları benim algımda doğru değil.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...