Kritik görüşme sonrası Başbakan'dan ilk açıklama!

Kritik görüşme sonrası Başbakan'dan ilk açıklama!

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

CHP ile sonlanan koalisyon görüşmeleri sonrası gözlerin çevrildiği Davutoğlu-Devlet Bahçeli görüşmesi sona erdi. Davutoğlu, kritik görüşme sonrası açıklama yapıyor.


Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;
Bahçeli ile dürüst samimi ve açık bir görüşme gerçekleştirdik. nbsp;
Önce güvenlik operasyonları hakkında bilgi paylaşımı oldu. Daha öncede telefonda bu konular hakkında görüşmüştük. nbsp;


BAHÇELİ: AK PARTİ İLE KOALİSYON MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR
Daha önce kamuoyu ile paylaşmış olduğu 4 maddeyi ele aldığında AK Parti ile bir koalisyonu uygun görmediğini ifade etti. Daha sonra olabilecek senaryoları gündeme getirerek AK Parti ile bir seçim hükümetin de uygun görmediğini ifade etti. nbsp;


ERKEN SEÇİME DE DESTEK YOK
Bahçeli erken seçime destek vermeyeceklerini ifade etti.
Görüşmede 17-25 Aralık konusu da gündeme geldi. CHP ve MHP ile koalisyon zemini oluşmadı. Cumhurbaşkanımızla da istişare ederek adım atacağız.


"GEREKİRSE GÖREVİ İADE EDECEĞİM"
(Davutoğlu görevi ne zaman devredecek) Siyaset bir çözüm bulma sanatı. Hiç bir kapıyı kapatmış değiliz, ancak şuan ki tablo itibari ile koalisyonu gerçekleştirebilecek bir yol gözükmüyor. Ülkeyi hükümetsiz bırakmama konusunda elimden gelen bütün cabayı gösterdim. Buna herkes şahittir. Yapılabilecek başka bir yol olsa onuda yapmaktan kaçınmazdım. nbsp;Cumhurbaşkanı ile istişare ettikten sonra gerekirse görevi iade edeceğim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...