Seçim için 60 gün çok bile

Seçim için 60 gün çok bile

POLİTİKA Haberleri

60 günlük seçim takviminin bir sıkıntı oluşturmayacağını belirten Malkoç, "Yurt dışındaki vatandaşlar için de problem yok" dedi.

Ebru Karatosun ANKARA
Koalisyon arayışlarının olumsuz sonuçlanmasıyla birlikte Türkiye yeniden seçime odaklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihi olarak 1 Kasım'ı işaret etti. Muhalefet, bu tarihi erken buldu. Eleştirilere cevap veren AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi Şeref Malkoç, 60 günlük seçim takviminin bir sıkıntı oluşturmayacağını söyledi. "Cumhurbaşkanlığı seçimi 45 günde yapıldı" diyen Malkoç, "60 gün olursa tabii ki daha rahat olur. Yurt dışındaki vatandaşlar da oy kullanmada sıkıntı çekmeyecek. Yeterince süre var. Her şey yerli yerince yapılır. Bu sefer genel seçimlerdeki gibi 24 gün olmaz da 14 gün olur" ifadelerini kullandı. Hazine yardımı tartışmalarına da değinen Malkoç, "Partiler hazine yardımından yararlanamayacak. Maliye Bakanlığı yardım olmayacağını, zaten yılbaşında yapıldığını söyledi" şeklinde konuştu.

Seçim için 60 gün çok bile

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...