Demirtaş'ın seçim vaadi: Türklere de özerklik

Demirtaş'ın seçim vaadi: Türklere de özerklik

POLİTİKA Haberleri

HDP Genel Eş Başkanı Demirtaş, 1 Kasım seçimine doğru giderken yine dış basına verdiği demeçlerle skandal söylemlerine devam ediyor.

HDP Genel Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, İngiliz yayın grubu BBC'ye konuşarak Türkler hakkında haddini aşan sözler sarfetti.
"Biz sadece Kürtler'e özerklik istemiyoruz. Türk seçmene de özerklik vaadediyoruz" diyen Demirtaş'a göre Türkiye için en uygun birlikte yaşama modeli özerklik.


Demirtaş skandal 'özerklik' çağrısını "Herkesin yönetime katılabileceği, bölünmeden, parçalanmadan bir arada demokratikleşmenin sağlanabileceği, çağdaş bir model" sözleriyle tanımladı.Özerklik isteminin "Türkiyeli söylemini ve HDP'nin paradigmasını destekleyen" bir politika olduğunu söyleyen Demirtaş, "özerklik talebinin atanmış devlet görevlilerinin Doğu ve Güneydoğu'da seçilmişlere yönelik baskısından doğduğunu" belirtti.Demirtaş, "Anayasal garanti altına alınmadan işleyen bir özerklik sistemine de sıcak bakmadığını" da sözlerine ekledi.


Kaynak: Yeni Şafak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...