Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK namluyu Kürtlere çevirdi

PKK namluyu Kürtlere çevirdi

POLİTİKA Haberleri

Terörün asıl mağduru olduğu için sabrı taşan Kürt halkı, PKK'ya karşı ayaklandı ve 'Yeter' dedi.

Terör örgütü PKK'ya karşı ilk başkaldırı çocukları dağa kaçırılan 9 Kürt anneden geldi. Cesaretle adım atarak tarihe not düşen anneler, kan döken silahlı örgüt ve uzantısı siyasi partiye Diyarbakır Belediyesi'nin önünden isyan başlattı. Terör örgütüne ilk kez karşı çıkılınca bölgede denge değişti. Halk PKK'ya açıktan isyan etmeye başladı. Diyarbakır Anneleri ile başlayan süreç aradan geçen zaman içerisinde daha da güçlenince PKK paniğe kapıldı. Örgütün üst düzey yöneticilerinin korkusu telsiz konuşmalarına şu sözlerle yansıdı: “Bizi fareler gibi ortada bıraktılar. Doğrudan devletin gücünü ensemizde hissettik; hezimete uğradık. Halka çok güvenmeyin; şiddet ve korku onları tekrar kendilerine getirecektir. Gerektiğinde hedef gözetmeden indirin, gücümüz görsünler.”


2 ayda 21 sivili öldürdüler


Bölge halkının tepkisine hedef olan PKK, sadece asker ve polisleri şehit etmiyor aynı zamanda sivilleri ve bölgeye ayağa kaldıracak her türlü yatırımı da hedef alıyor. Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik eylemlerine arttıran terör örgütü PKK; son 2 ayda 3'ü çocuk 21 sivili öldürdü.


HALK 'EDİ BESE' DEDİ


Kanlı terör eylemlerinden bıkan Doğu ve Güneydoğu halkı sokağa çıkarak PKK'ya, 'artık yeter' anlamına gelen “edi bese” dedi. Şırnak'ta Uzman Çavuş'u öldürmek isteyen PKK'lıları halk engelledi. Bölgedeki 120 aşiretin reisleri, PKK'ya yaptığı tarihi çağrının ardından Şırnak'ta toplanan halk, terörü lanetleyip, askeri alkışlayarak sevgi gösterilerinde bulundu. Mardin'de de teröre tepki veren halk, Türk bayraklarıyla yollara düşerek PKK'ya “yeter” uyarısında bulundu.  


AK Partili yöneticiye saldırı
Hakkari'nin Yüksekova ile Şemdinli ilçeleri yolu üzerinde bulunan Nerşüde Köprüsü'nü kapatıp yolu kesen PKK'lılar, geri dönerek kaçmaya çalışan araca ateş açtı. Celal İnan ve Muhsin Kaya yaralandı. 


Çevredeki vatandaşların yardımı ile Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Celal İnan kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Muhsin Kaya'nın tedavisi sürüyor. Bir dönem AK Parti İlçe Başkan Yardımcılığı yapan ve milletvekili aday adayı olan Muhsin Kaya'nın halen AK Parti İlçe Teşkilatı'nda görev yaptığı belirtildi.


Son kurban Günhan oldu


PKK'nın son kurbanı Ayten Günhan oldu. Önceki gün Tunceli'de teröristlerin karakolu basarak rastgele ateş açması sonucu yaralanan Günhan,kaldırıldığı hastanede dün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Günhan, markete alışverişe gittiği sırada ateş altında kaldı.


Taksi şoförünü vurdular


Şırnak'ta Uzman Çavuş Nuri Karakaş'ın bindiği araca PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu sürücü Lokman Bayar hayatını kaybetti, Karakaş ise ağır yaralandı. Araç, kırmızı ışıkta durduğu sırada silahlı saldırı düzenlendi. Araçta bulunan şoförün 6 yaşındaki  yeğeni Tayyip Bayar da yaralandı.
Kürt doktoru da öldürdüler


Kulp ve Lice ilçeleri arasında yolu keserek kimlik kontrolü yapan PKK'lı grup, durdurmak istedikleri aracın kaçması üzerine ateş açtı. Saldırıda Kürt kökenli doktor Abdullah Biroğul yaşamını yitirdi. PKK tarafından öldürülen Abdullah, Kulp İlçesi Toplum Sağlık Merkezi'nde çalışıyordu.?
Çocuğa da kıydılar


Terör örgütünün sivillere dönük en acı cinayeti Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşandı.  Ekmek almak için evden çıkan 13 yaşındaki Fırat Sımpıl, PKK tarafından yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesiyle feci şekilde öldü.
64 yaşındaydı


Erzincan-Kemah Karayolu'nu keserek kimlik kontrolü yapan teröristler, korkup kaçmaya çalışan araca ateş açtı. Teröristlerin kurşun yağmuru altında kaçan otomobilde bulunun 64 yaşındaki Makbule Vural öldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...