Türkeş eleştirilerine böyle cevap verdi

Türkeş eleştirilerine böyle cevap verdi

POLİTİKA Haberleri

AK Partili vekil Orhan Miroğlu, eski MHP vekili Tuğrul Türkeş'in AK Parti'den aday olmasına yönelik eleştirilere cevap verdi.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Star'da yayınlanan "Tuğrul Türkeş'le aynı partide..." başlıklı yazısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici seçim hükümeti için Başbakan Yardımcılığı görevini kabul etmesinin ardından MHP'den ihraç edilen ve AK Parti'den aday olan Tuğrul Türkeş hakkında "Sadece kod adıyla yaşayabilen tetikçiler son olarak beni ve Türkeş'i dillerine doladılar. Neymiş efendim, Tuğrul Türkeş'le, aynı partide olmam beni mutlu ediyor muymuş? Evet, Tuğrul Türkeş'le aynı partide olmak beni memnun ve mutlu ediyor" dedi.


İşte Miroğlu'nun yazısından o bölüm;


Sadece kod adıyla yaşayabilen tetikçiler son olarak beni ve Tuğrul Türkeş'i dillerine doladılar. Neymiş efendim, Tuğrul Türkeş'le, aynı partide olmam beni mutlu ediyor muymuş?


''TÜRKEŞ'LE AYNI PARTİDE OLMAK BENİ MEMNUN VE MUTLU EDİYOR''


Evet, Tuğrul Türkeş'le aynı partide olmak beni memnun ve mutlu ediyor.


Kürtlere ve Türklere büyük acılar yaşatmış İttihatçılığın, bugünkü temsilcileriyle ve kendini solcu sayan Kemalistlerle aynı partide olmaktansa, yurtsever duygularından hiç şüphe duymadığım, Kürtler'i kardeş bir halk olarak gören bir Türk milliyetçisiyle AK Parti'de politika yapmayı tercih ederim.


Siz soğuk savaş yıllarında yaşamaya devam edin.


Bense, zamanın ruhu beni, Tuğrul Türkeş'le aynı partide buluşturduysa, bundan memnuniyet duyarım.


Sayın Türkeş'i seçimlerden sonra, kabul ederse eğer, Mardin'e davet etmek ve dertleşmek de istiyorum.


Türk milliyetçiliğinin, yaşadığımız son kırk yılın trajik olaylarında günahının olmadığını düşünenlerdenim.


Siz Kürt milliyetçiliğini ne kadar istismar ettiyseniz, İttihatçılar ve Kemalistler de, Türk milliyetçiliğini o kadar istismar ettiler..


Türk milliyetçileri ve ülkücüler, kendilerini yabancı güçlere açık tutsaydılar, bu ülke kırk yıl önce ve kanlı bir biçimde bölünürdü. Her zaman söyledim, Türk milliyetçilerine bu ülke bir iç savaş borçludur diye.


"SOSYAL MEDYA TETİKÇİLERİ..."


Türk milliyetçileri değildi, 12 Eylül'den sonra Kürtler'in silaha sarılmasını isteyen.


Biz, Diyarbakır'da, onlar Mamak ve Metris'te acı çekiyor ve düşüncelerimiz için ağır bedeller ödüyorduk.


PKK'nın Ankara'dan başlayarak, elinden tutup, Kürt gençlerini dağlara kim çıkardıysa ve hala da orada tutuyorsa, bu ülkeye kötülük yapan da odur


Sosyal medya tetikçilerine sormak lazım ayrıca:


Tuğrul Türkeş henüz MHP'deyken, sizin milletvekiliniz değil miydi, AK Partiyle değil, ama MHP'yle koalisyon kurabiliriz diyen?


Sizin lideriniz değil miydi, 'MHP'nin bize karşı sertleşmesini anlayamıyoruz, MHP bugün koalisyon ortağı olarak düşünülüyorsa, buna biz yol açtık' diyen..


Sizin vekilleriniz değil mi, Sayın Tuğrul Türkeş'le aynı hükümette görev yapan?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...