Demirtaş ile İhsanoğlu birlikte görüntülendi

/ Kaynak: AA
Demirtaş ile İhsanoğlu birlikte görüntülendi

POLİTİKA Haberleri  / AA

Selahattin Demirtaş ile Ekmeleddin İhsanoğlu, Birleşik Sol Grup toplantısı öncesi birlikte görüntülendi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin ciddi bir dönemden geçtiğini belirterek "Türkiye, tarihsel bir alt üst oluş ve yeni kırılmalardan geçiyor. Sadece seçimlerle ilgili bir süreç değil. Bununla beraber sorunlarını iç dinamikleriyle çözme gücüne sahip bir ülkeyiz" dedi.


Avrupa Konseyi temasları kapsamında Birleşik Sol Grup'un (UEL) toplantısına katılan Demirtaş, toplantı öncesi karşılaştığı MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile tokalaşarak bir süre sohbet etti. Demirtaş, toplantıdaki konuşmasında, HDP olarak değişimin bütün toplumun yararına olması için uğraştıklarına işaret ederek  "Türkiye, tarihsel bir alt üst oluş ve yeni kırılmalardan geçiyor. Sadece seçimlerle ilgili bir süreç değil. Bununla beraber sorunlarını iç dinamikleriyle çözme gücüne sahip bir ülkeyiz" ifadesini kullandı. Selahattin Demirtaş, demokratik değişimin kapsayıcı olması gerektiğini vurgulayarak "Bütün devlet mekanizmalarının, rejimin, siyaset anlayışının, medya ve yargı alanının tamamının çoğulcu demokrasiye uygun yeniden organize edilmesi gerekiyor" dedi.


POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...