Erdoğan'dan 177 yıl sonra bir ilk!

Erdoğan'dan 177 yıl sonra bir ilk!

POLİTİKA Haberleri

177 yıl sonra resmi ziyaret için Belçika'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Belçika Kralı Philippe tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet ziyareti için bulunduğu Brüksel'de Belçika Kralı Philippe tarafından resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 177 yıl sonra Belçika ile Türkiye arasında ilk kez resmi görüşme gerçekleştiriyor.


ATLI ASKERLER EŞLİK ETTİ
Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın bulunduğu makam aracı, karşılama töreninin yapılacağı Kraliyet Meydanı'na atlı askerler eşliğinde geldi.

KRAL KARŞILADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan makam araçlarından inişlerinde, Kral Philippe ve Kraliçe Mathilde tarafından karşılandı.


TÖREN KITASINI SELAMLADILAR
İki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından, Erdoğan ve Kral Philippe tören kıtasını selamladı.
İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından aile fotoğrafı çekimi için Belçika Kraliyet Sarayı'na geçildi.


TÖRENE KİMLER KATILDI
Törene, AB Bakanı Beril Dedeoğlu, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ile Belçika Başbakanı Charles Michel, Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile bazı bakanlar katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...