Kılıçdaroğlu istifa istedi

/ Kaynak: İHA
 Kılıçdaroğlu istifa istedi

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Kılıçdaroğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Eğer ölen insanlara saygı duyuluyorsa bu insanların görevlerinden ayrılması lazım" dedi.

Malatya Erhaç Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı ile ilgili istifa talebini yineledi. Kılıçdaroğlu, “Sayın Ahmet Davutoğu da aktardı, kamuoyuyla da paylaşıldı, bu olay cumhuriyet tarihinin en acı olayıdır. Bu işin bir siyasi sorumlusunun olması lazım. 'Önlemleri aldık', nerede aldınız önlemleri? Patlamanın olduğu yer de değil de başka yerde önlem alınmış. Bu kadar dar düşünen bir kişinin bakanlık koltuğunda oturması doğru değil” diye konuştu.


Kılıçdaroğlu, dünyanın her tarafında, bütün saygın ülkelerinde, demokrasisi gelişmiş, insana ve insan hayatına değer verilen bütün ülkelerde benzeri bir olay olduğunda o işin siyasi sorumlularının görevi bıraktığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Bizim de zaten istediğimiz budur. Bu kadar acı yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz, gencecik çocuklarımızı toprağa veriyoruz ama bu işin siyasi sorumlusu ortada yok. Bu doğru değildir. 'Üzülüyorum, önlem aldık, almaya çalışacağız' demenin hiçbir faydası yok. Ortada bir gerçek var, gencecik çocuklarımız hayatlarını kaybetti. Onlar ne istiyorlardı, barış istiyorlardı. Herkesin huzur içinde yaşadığı bir ülke istiyorlardı, kanlı eller araya girdi. Faillerin bulunması lazım, önlem almayanların da gereğini yapması lazım. Eğer ölen insanlara saygı duyuluyorsa, onların yakınlarına saygı duyuluyorsa, bu ülkenin insanlarına saygı duyuluyorsa, demokrasiye saygı duyuluyorsa bu insanların görevlerinden ayrılması lazım. Görevlerinden ayrılmaları bu işin en önemli noktalarındandır. Artık Türkiye bu siyasi olgunluğa ulaşmak zorundadır” ifadelerine yer verdi.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...