'Çözüm süreci, kardeşliğin güçlendirilmesi projesidir'

/ Kaynak: İHA
'Çözüm süreci, kardeşliğin güçlendirilmesi projesidir'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

AK Parti İstanbul 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, yaşanan terör olaylarını değerlendirdi.

AK Parti İstanbul 2'nci Bölge Milletvekili Adayı ve eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ümraniye Minibüsçüler Esnaf Odası'nı ziyaret etti. Burada minibüsçülerle sohbet eden Yazıcı, minibüsçülerin sorunlarını dinledi. Odayı ziyareti sırasında bir konuşma yapan Yazıcı'nın gündeminde terörle mücadele vardı. “Maalesef Türkiye'nin yıllardır terörle başı belada. Devletimiz, hükümetimiz, her zaman, bizden önce olduğu gibi AK Parti hükümetleri de terörle etkin bir mücadele sürdürüyor” diyen Yazıcı, terör örgütünün kullanmış olduğu bazı uygulamaların AK Parti iktidarları döneminde ortadan kaldırıldığını söyledi. Demokratikleşme konusunda çok sayıda adımın atıldığını belirten Yazıcı, “Bu uygulamaları AK Parti hükümeti ve partimizin kurucu lideri Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde onun feraseti ile, kimi idari işlemlerle, kimi kanunlarda değişiklik yapmak sureti ile o alanlarda temizlik yaptık, o yanlış uygulamaları giderdik. Biz bu süreçleri aştık. Dolayısı ile terör örgütünün istismar edici, ben bunun için varım, bunun için elime silah aldım dediği, bir kısım vatandaşları ötekileştiriyorsunuz, haksızlık yapıyorsunuz demelerini haklı kılacak hiçbir sebep bırakmadık” şeklinde konuştu.
Çözüm sürecinin önemine de değine Yazıcı, “O çatışmasızlık dönemi niye oldu diyorsunuz bakın. Çatışmasızlık dönemi çok kıymetlidir. 3 yıla yakın süredir Türkiye'de öldürme ve şehit olaylarına rastlanılmaması özellikle Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımız tarafından satın alınmıştır. Çok kıymetli bulunmuştur. Hepimiz için kıymetlidir. Öyle bir süreci yaşamamış olsaydık bugün terör örgütünün şu azgınlığı karşısında Doğu'da, Güneydoğu'da yaşayan halkımızın terör örgütü ile bağlantılı ve birleşik durumunu görmekle karşı karşıya kalırdık. Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan insanlarımızın, elinde silah almış, kendisine yöneltilmiş terörist faaliyetler karşısında mesafeli duruyorsa, o çözüm sürecinin, çatışmasızlık döneminin bir bereketidir. Onun sonucudur. Bunun kıymetli olduğunu bilelim, öyle değerlendirelim” diye konuştu.
“PROJE ÜRETİRKEN HİÇBİR AYRIMCILIĞA GİRMEDİK”
“Biz bu topraklarda, hizmet üretirken, proje üretirken, hiçbir ayrımcılığa hiçbir zaman girmedik. Bizim faaliyetlerimizin merkezine insanı yerleştirdik” diyen Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hizmet götürürken, imkanları projelere tahsis ederken, ülkenin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi demeden, Türkiye diyerek yürüyüşümüzde bir vurgu vardı. Öyle yürüdük. Bu sorunu kökünden halletmek için önce demokratikleşme projesi dedik, sonra milli birlik, beraberlik projesi dedik, en sonunda çözüm süreci dedik. Çözüm süreci ne. Bir kelime ile çözüm sürecini tarif edeyim. Biz önemli bir ülkeyiz. Potansiyelimiz güçlü, ekonomimizi büyütmüşüz, hedefleri olan bir ülkeyiz biz. Bu coğrafyanın en önemli ülkesiyiz biz. Duruşumuz çok dik. Ama bizim bunlardan daha önemli bir zenginliğimiz var, o da 78 milyonun kardeşliğidir. Çözüm süreci dediğimiz proje, 78 milyon eşit Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının kardeşliğinin güçlendirilmesi projesinin adıdır.” 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...