HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan'dan cemevine ziyaret

Kaynak: İHA
Bakan'dan cemevine ziyaret

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Muharrem ayı öncesi Pir Koca Ahmet Yesevi Cem Kültür Merkezi'ni ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Cem Kültür Merkezini ziyaret etti. Bakan Topçu'yu Vakfın Genel Müdürü Ali Rıza Koçan ile Alevi dedelerinden Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan karşıladı. Yüzyıllar öncesinden hümanizmi merkeze koyarak hareket etmiş bir ecdattan geldiklerini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Ankara'da hayatlarını kaybedenler için Cem Vakfı'na başsağlığı diledi.
Sivas'ta, Başbağlar'da nice canların yakıldığını belirten Bakan Topçu, “Bu katliamların kime ne faydası var?” diyerek devletin mutlaka üstüne düşeni yapması gerektiğini ve yaptığını ifade etti. Bakan Topçu, bu coğrafyada demokrasiyi yaşayabilmenin birilerinin ağrına gittiğini söyledi. Bakan Topçu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bizim ecdadımız yüzyıllarca önce insanı merkeze koyarak hareket etmişler. Geldiğimiz bu noktada ben sizin şahsınızda bütün milletimize tekrar baş sağlığı diliyorum. Devlet mutlaka ki üstüne düşeni yapmalıdır, yapacaktır, yapıyor. Rahmetli nenem; 'Oğul kahpeye zincir vurursun üstüne de asma kilit asarsın, kahpe gene kahpeliğini yapar. Ya zincirle oynaşır ya da kilitle' derdi. Koskoca süper ülke ABD bir '11 Eylül' yaşıyor. İngiltere, Belçika, Hollanda. Bizim bu coğrafyada oturmamız ve bu coğrafyada oturup demokrasiyi yaşamamız birilerinin ağırına gidiyor. Ve etraf coğrafyamızda bir ameliyat yapılırken insanlar etnisitelere, mezheplere bölünmüş, bu insanlar birbirine düşürülmüş. Bu coğrafyalar hem insansızlaştırılıyor hem inançsızlaştırılıyor ve kendi çıkarlarına göre yapılacak bir ameliyat sırasında da Ankara orada olsun istenmiyor. Tek dert bu. Ankara uzak tutulacak, o enerji havzası yeniden dizayn edilecek bunların keyfine göre. Ve Ankara içine dürülüp kendi problemleriyle boğuşan, başını kaldırıp bakamayan bir hale getirilecek.Yoksa burada kimin ne faydası var? Bu katliamların hangisinde ne fayda var? Sivas'ta canlar yakıldı kimin faydası var bunda? Başbağlar'da insanlar evlerinden çıkarıldı koyun gibi boğazlandı kimin ne faydası var? Geliyorsunuz Ulus'taki katliama, Kumrular Sokak'takine ve peşine bu faciaya. Neresinden bakıp diyeceksin bu şunun faydasına? Bu Anadolu kiliminin hiçbirisinin faydasına değil. Bu Anadolu kiliminin onlarca deseni var ve o desenler zaten o kilimi muhteşem yapıyor. O desenlerin olmaması zaten o kilimin ortadan kalkması demek. Burada hangi desenin faydası var? Bu faciada, bu alçakça ve kahpece zulümde, katliamda kimin faydası var? Desenlerin faydası yok. O zaman o kilimin üzerinde hesabı olanların faydası var. Bir bağımsız bakan olarak ancak bu kadar söyleyebiliyorum.”

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...