Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Maliye Bakanına çağrı yaptı

/ Kaynak: İHA
Maliye Bakanına çağrı yaptı

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e çağrıda bulunarak, “CHP kaynağı buldu. Maliye Bakanı sözünü tutsun, CHP'ye oy versin” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim gezileri kapsamında Karabük'te halka hitap etti. 7 Haziran sonrası yaşananları değerlendiren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştirdi. 7 Haziran sonrası CHP'nin namuslu siyaset yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “7 Haziran'da sandığa gittiniz. Oyunuzu verdiniz. Milli irade tecelli etti. Bir parti tek başına ülkeyi yönetmesin dediniz. Koalisyonla, uzlaşıyla yönetilmesini istediniz. Bize geldiler. 'Biz koalisyon kurmak istiyoruz' dediler. Biz de milli irade tecelli etti diyerek sorunların çözümü için koalisyon kurulmasını istedik. Biz 'Yeter ki karşılıklı saygılı olalım' dedik. 10 gün sonra koalisyon kurulmasını istemediler. Bize erken seçim hükumeti kurulmasını istediler. Vatandaşın derdi var. Bir daha sandık doğru değildir dedik. Sarayda oturan dedi ki bir daha seçime gidilmesini istedi. Bakın şunu açık ve net söylüyorum. Düne kadar mili irade diyorlardı. 7 Haziran sonrası kimse CHP'ye bir şey diyemez. 'Siz oyunbozanlık yaptınız' diyemez. Biz sonuna kadar namuslu bir siyaset izledik” dedi.


“DERDİM KÖŞEYİ DÖNMEK DEĞİL”


CHP iktidarında huzuru sağlayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, kaynağı CHP'nin bulduğunu ifade ederek, Maliye Bakanına atıfta bulundu. Kılıçdaroğlu, “Benim derdim köşeyi dönmek değil. Siyaset köşeyi dönmek aracı değil. Siyasetin, siyasetçinin görevi vatandaşa hizmet etmektir. Vatandaşa hizmet edeceğiz. Vatandaşın derdi var. Vatandaş borç batağında. Buna çözüm üretmemiz lazım gelir. Kredi kartı borcu, tüketici borcuna uygulanan faizin en az yüzde 80'ni sileceğim. Vatandaşı borç batağından kurtaracağım. Hakça ve insanca bir düzen getirerek huzuru sağlayacağız. Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceğiz. Söz Kılıçdaroğlu, namus sözüdür. Bize 'Dediler ki sen bu parayı nereden bulacaksın?' Maliye Bakanı 'CHP kaynağı bulsun bende CHP'ye oy vereceğim' dedi. Şimdi Maliye Bakanı gelip CHP'ye oy vereceksin” diye konuştu.


“ONLAR SANIYORLAR Kİ ÇİFTÇİ TRAKTÖRÜNE BİNİP MALİ ADALARINA TATİLE GİDECEK”


Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda destek vereceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Eğer şimdi Türkiye kalkındıysa emeklileri sayesinde kalkındı. Şimdi ama emekli huzurlu bayram yapamıyorsa problem vardır. Ben en azından iki bayramı emekli huzur içinde rahat etsin dedim. Emekli alacak maaşını esnaftan alışveriş yapacak. Manavdan alışveriş yapacak. Esnaf kazanacak, bakkal kazanacak. Bu toplumun orta sınıfı kazanacak. Refahı dağıtacağız. Ama onların akılları buna ermiyor. Çünkü onlar ceplerini düşünüyorlar. Ben vatandaşı düşünüyorum. Vatandaş huzur içinde yaşasın. Çiftçiyi de düşünüyoruz. Ama onlar yattan, kattan yana. Onlar sanıyorlar ki çiftçi traktörüne binip Mali adalarına tatile gidecek. Çiftçinin üretmesi lazım gelir. Hollanda'yı düşünün, bir de Konya'yı düşünün. Konya'dan küçük bir ülke. Bizim ne eksiğimiz var. Toprak, nüfus, güneş deseniz daha fazla. Suyumuz, çalışacak insanımız var. Üretim niye düşük? Tek bir nedeni var. Bu ülkede namuslu siyaset yok. Halkı düşünen siyaset yok. Bunu getireceğim. Toplumu ayrıştırdılar. Komşumuzun kimliğini, inancını sorgulamaya başladık. İnanç üzerinden kim siyaset yapıyorsa bilin ki Müslümanlığa en fazla o zarar veriyor. Açıkça söylüyorum. Bütün arkadaşlarım duysunlar. Bana öğretilen ibadet Allah için yapılır. Siyaset için ibadet yapılmaz” diye konuştu.


“FAKİRLİĞİ TARİHE GÖMECEĞİM”


Siyasetin görevinin yoksulluğu, işsizliği gidermek olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Gençlerimiz pırıl pırıl, çocuklarımızı babalar toprağa vermeye başladılar. Terör belası var. Biz bunlar dururken etnik unsur üzerinden tartışma yapıyoruz. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır. Benim başımın üstünde yeri vardır” şeklinde konuştu.


Karabük halkına sitem eden Kılıçdaroğlu, “Karabük cumhuriyet kentidir. Ama size sitem edeyim. Bize milletvekili vermiyorsunuz. Ben kavga etmiyorum. Kavga etmeye de niyetim yok. Ben namuslu siyasetle huzurlu geleceği getireceğim. Bana yetki verin, bunların yapamadığını Allah'ın izniyle bir yılda yapacağım. Bu ülkede fakirliği tarihe gömeceğim” dedi.


"SARAY MERAKIM YOK"


Son seçim beyannamesinden kopya çekilemediğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, okulda eğitim gören öğrencilere ücretsiz yemek vereceğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Şimdi diyecekler ki çocuklara yemek vereceksin. Kaynağı nereden bulacaksın. Gerekirse boğazımdan keseceğim, o çocukların yemeklerini yedireceğim. 7 Haziran öncesi diyorlardı ki 'Aman ha CHP'ye sakın oy vermeyin. Faizler, dolar yükselir. İşsizlik yükselir.' Dolar da yükseldi, faizde yükseldi, işsizlik de arttı. 13 yıldır iktidardalar. Siz hiç 'İşsizliği böyle önleyeceğiz' diye bir laf duydunuz mu? Ben öyle 13 yıl yetki istemiyorum. Ben öyle saray merakım yok. Terör durmuştu. 7 Haziran'dan sonra ne oldu da terör arttı. 'Bana istediğim kadar milletvekili vereceksin. Vermezsen terörü azdırırım' diyor. Millet diz çökmez" dedi.


Şehitler ve gaziler için de iki temel ilkelerinin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, seçim beyannamesi ile ilgili de açıklama yaptı. Devletin akıl ve mantıkla yönetildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şeyh Edebali'yi okusunlar. İşi ehline vereceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. 78 milyon vatandaşımızı kucaklayacağız. Devlet kinle yönetilmez. Bu ülkeye huzuru ve güveni getireceğiz. Terörü de bitireceğiz. İnşallah Türkiye'yi hak ettiği noktaya taşıyacağız" diyerek sözlerini tamamladı.
POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...