Altın kalpler Külliye'de buluştu

Altın kalpler Külliye'de buluştu

POLİTİKA Haberleri

Külliye bu defa ünlüleri değil, 'İyilik yap denize at. Balık bilmezse Halik bilir' diyen altın kalplileri ağırladı...

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Cumhurbaşkanlığı Küllüyesi'nde halkı ağırladı. Erdoğan, önceki gün kutlama formatında değişiklik yapacaklarını belirterek, “Daha önceki 29 Ekim kutlamaları, genellikle içinde cumhurun yer almadığı, kuru devlet törenleri şeklinde cereyan etti. Biz, 28 Ekim günü 81 ilin her birinden, herhangi bir unvanı, resmi görevi olmayan 10'ar vatandaşımızı ağırlayacağımız bir resepsiyon vereceğiz” demişti.
Cumhurbaşkanının dediği gibi dün Külliye ilk defa tanınmış isimleri değil 'halk'ı ağırladı. Onları bir araya getiren tek şey 'altın kalp'leriydi. Hepsi, 'İyilik yap denize at. Balık bilmezse Halik bilir' diyen Anadolu insanıydı. Kimisi hayatını tehlikeye atıp can kurtardı, kimisi ilerleyen yaşına rağmen PKK ile savaşmak için asker olmak istedi...
İşte resepsiyonda dikkat çeken bazı isimlerin sıra dışı hikâyeleri:
Ambulans görevlisi Emine Sönmez 25 Eylül'de Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan askerleri almak üzere ölümü dahi göze alıp yola koyuldu. Çatışmanın ortasında kalmasına rağmen geri adım atmadı.
Balıkçı Recep Evran... Kuşadası Körfezi açıklarında 30 kişinin bindiği balıkçı teknesi alabora olduktan sonra 1,5 yaşındaki bebeği kurtarıldı.
Eskişehir'de temizlik işçisi Şükrü Deniz, bir apartmanın 7.katından düşen 4 yaşındaki Ecrin Esen'i havada yakaladı.
Yozgat'ta ilkokul 2.sınıf öğrencisi Ömer Faruk, mahallesinde yaralanan köpeğin acı çekmesine dayanamadı. Hayvanların nerede tedavi edildiğini bilmeyen Ömer Faruk, yaralı köpeği kucağında evlerinin yakınında bulunan Yozgat Devlet Hastanesi acil servisine getirdi.
Uğur Saraç, Mehmet Duruk ve Emirhan Rezbiç, Diyarbakır Bağlar Fatih İlköğretim okulunda teröristlerin indirdiği bayrağı öperek göndere çektiler.
Tekirdağ'ın Şarköy İlçesinde fırıncılık yapan Dinçer Ünal, işyeri önünde bulduğu ve hacca gidecek olan Mustafa ile Havva çiftine ait 4 bin Euro ile 3 bin 200 lira para bulunan cüzdanı sahibine teslim etti.
Türkoğlu ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Süleyman Aksu, terörle mücadele etmek amacıyla silah altına alınması için dilekçeyle TSK'ya müracaat etti.
Sosyal medyada fenomen olan Trabzonlu Ayşe ve Hacı Kazım Taşkıran çifti de oradaydı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...