Tuğrul Türkeş'ten bomba Bahçeli iddiası

Tuğrul Türkeş'ten bomba Bahçeli iddiası

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 'Sayın Bahçeli'nin gönlünde bir merkez solun içinde bulunduğu bir iktidar arzusu da yatıyor olabilir' dedi.

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili adayı Tuğrul Türkeş, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.


AK Partili olarak ilk kez seçim kampanyanızı yürütüyorsunuz. Alıştınız mı? Tabanın, partililerin tepkisi nasıl?


İlginç bir şekilde hiç yabancılık yok. Tabanda yok teşkilatlarda yok. Onlar bu kadar iyi davranınca bizde de bir yabancılık olmadı. Büyük bir ilgi var ve iyi gidiyor.


Artık seçime saatler kaldı. Ne bekliyorsunuz? Bu seçim için bir dönüm noktası yorumları yapılıyor. Neden? Katılır mısınız?


Katılıyorum. Bir kere huzur istikrar bekliyoruz. İş, aş sağlayacak iktidar bekliyoruz. 1,5 senesi Türkiye'nin seçimlerle gitti. Bunun artık bir durup herkesin kendi alanında yerel yönetim hizmetlerine bakması lazım falan. Ama bunlar olacağı yerde 7 Haziran akşamından itibaren bir istikrarsızlık... MHP'nin saygıdeğer genel başkanının söyledikleri halk nezdinde tam anlaşılabilseydi tercümeyle uğraşılmazdı. 1 Kasım inşallah bunların noktalanacağı dönem olacak. Allah muhafaza ama aynı cevabı aldınız bir koalisyon ortamı çıktı. 3. defa vatandaşa gidip ne soracaksın? Benim tavsiyem vatandaşın tercihini gözden geçirmesidir. 1 Kasım akşamı vatandaşlar ülkenin birliği bütünlüğüne yönelik tercihlerini gözden geçirirlerse daha hayırlı olacağını düşünüyorum.


Bir üçüncü seçim ihtimali var mı? Başbakan Davutoğlu, ''Türkiye üçüncü seçimi kaldıramaz'' dedi. Mümkün mü?
Yenilenen pehlivan güreşe doymaz. Yenilince bir daha. Biz senin ders almanla vakit kaybedemeyiz. Türkiye'deki siyasi iktidarların işe koşulması lazım.


7 Haziran'dakine benzer sonuç çıkarsa ne olur? Türkiye koalisyonla yönetilmeye alışık mı?
Alışık olanlar 7 Haziran akşamı dükkanı kapattılar. 57. hükümet döneminde rahmetli Ecevit'le DSP ile koalisyon yapmış buna tecrübesi olan sayın Bahçeli ve MHP'nin üst yönetimi 7 Haziran akşamı elle kolla takvime de bakıp çıkmış. Yani belli ki o arada seçimin neticesini değerlendirip ya ben kimle koalisyon yaparım diye onu oturup düşüneceğine 15 Kasım'ın pazara geldiğini biliyor çıktı gece 15 Kasım'da seçim oluyorsa olsun. Şimdi koalisyon tecrübesi olan bu. Vatandaşın dikkat etmesi gereken bir şey var o dönemde de sayın Bahçeli Refah ve Doğru Yol ile koalisyon yapmak istememişti. Bu seferki önerilerine de baktığınızda yani ben girmem amadan sonra hep CHP'yi ve HDP'yi öne çıkartan formülleri önerdi. Demek ki belki de kendi gönlünde bir merkez solun içinde bulunduğu bir iktidar arzusu da yatıyor olabilir tabii.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...