Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni başkan Kahraman

Düzenleyen:
Yeni başkan Kahraman

POLİTİKA Haberleri

Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yapan İsmail Kahraman, tarafsızlık vurgusunda bulunarak Meclis’in saygınlığının korunacağını söyledi.

Yeni başkan Kahraman

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR?

Erdoğan’la yıllardır yol arkadaşı

Yeni Meclis Başkanı İsmail Kahraman, 1940 Rize doğıumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Evli ve 4 çocuk babası. AK Parti’den ilk defa 1 Kasım’da milletvekili olmasına rağmen partililerin çok yakından tanıdığı; Milli Görüş’ün en güçlü temsilcilerinden biri. Kahraman, Meclis’in Deniz Baykal’dan sonra en yaşlı ikinci ismi. AK Partililerin ‘İsmail Abi’ diye hitap ettiği Kahraman’ın geçmişten bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yolları kesişiyor. Erdoğan, Kahraman’ın bir dönem genel başkanlık görevini üstlendiği Milli Türk Talebe Birliği üyesiydi. İlerleyen dönemde birlikte Refah Partisi’nde siyaset yaptılar. Kahraman, 54’üncü hükümette Kültür Bakanı iken Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ydı. Refah Partisi’nin kapatılması sonrası yol arkadaşlığı Fazilet Partisi’nde de devam etti. İsmail Kahraman’ın üstlendiği görevlerden biri de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı... Kahraman, tanınmış Rizeliler’in hayat hikayelerinden kesitlere yer verilen “Rize’nin Yüzü” adlı AK Parti ismini kendisinin verdiğini söylemişti. Kahraman, Erdoğan’ın yokluğunda cumhurbaşkanlığı vekilliği yapacak. 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...