7 bölgeden de bakan

Düzenleyen:
7 bölgeden de bakan

POLİTİKA Haberleri

Yeni hükümette Türkiye’nin tüm bölgeleri temsil edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın senkronizasyon hassasiyeti de dikkate alınacak

İsmail Sonsuz ANKARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni kabineyi bugün veya yarın açıklaması bekleniyor. Kabine oluşturulurken çok sayıda denge gözetilecek. Bu kapsamda 7 bölgeden de isimlere yer verilmesi, Doğu ve Güneydoğu ile Ege’deki bazı illerin temsil edilmesi bekleniyor. Ayrıca 1 Kasım’da oy patlaması yapan illerin bakanlıkla ödüllendirilebileceği, AK Parti’nin seçimi kazanmasında önemli rolü olan “fabrika ayarlarına dönüşü” simgeleyen 3 dönemlik isimlerden bazılarının kabineye girebileceği belirtiliyor. Bir diğer denge ise yaş konusunda olacak. Kabinede tecrübeli isimlerle genç isimler bir araya getirilecek. Yine aynı şekilde kabinede reformların hızlı bir şekilde devreye sokulmasını sağlayacak isimlere ağırlık verileceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, “Cumhurbaşkanı başka, Başbakan başka telden çalarsa, o zaman bir netice alamayız. Bu bakımdan bizim senkronize olmamız çok çok önemli” demişti. Davutoğlu’nun Erdoğan’la aynı hassasiyeti taşıdığı ve kabineyi de bu anlayışla şekillendireceği kaydediliyor. Yeni hükümet programının Çarşamba günü TBMM’de okunacağı tahmin ediliyor. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...