HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Başbakan'dan CHP liderine: Gölge etme

Başbakan'dan CHP liderine: Gölge etme
Kılıçdaroğlu, Davutoğlu, Haber

POLİTİKA Haberleri

'Kara sınırlarını korumak konusunda ilkeli tutumla ya hep beraber olalım ya da gölge etmeyin kendi kurultay oyununuzu oynayın!'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, fitne ve fücurdan medet umanların hayal kırıklığına uğrayacağını söyledi. Partisinin grup toplantısındaki konuşmasında muhalefet liderlerinin Rusya meselesi sonrası takındıkları tavrı eleştiren Davutoğlu, “Bu kritik günde dahil hükümetimizle omuz omuza vermek ve milli birliği temsil edecek tutumu takınmak yerine bugün Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gibi dönüp hükümetin Ortadoğu politikasını eleştirmek bu şartlarda ve kritik dönemde, hiçbir muhalefet liderine yakışacak tutum değil. Dün bu olayın yaşanması üzerine 78 milyon aynı hissi düşüncelerle TSK’nın gösterdiği tutumdan memnun olmuştur. Muhalefet liderlerine tavsiyem, ya bu ülkenin hava sahasını, kara sınırlarını korumak konusunda ilkeli tutumla hep beraber olalım ya da gölge etmeyin kendi kurultay oyununuzu oynayın. Küçük hesaplarınızla top çevirmeye devam edin, kurultayınızla ne yapacaksınız yapın” şeklinde konuştu. Davutoğlu, bugüne kadar aralarına nifak sokmaya ve birliklerini bozmaya çalışanların hep olduğunu ama sonunda daima hayal kırıklığına uğradıklarını ifade etti.
RUSYA’YI HEDEF ALMADIK
Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu 64.Hükümet programını TBMM Genel Kurulu’nda açıkladı. 158 sayfa ve sekiz bölümden oluşan Hükümet programında “Dış politikamızda her daim mazlumların ve mazlum milletlerin yanında yer alarak, insan onurunu koruyan ‘değer odaklı’ yaklaşımımızı sürdüreceğiz” denildi. Davutoğlu düşürülen uçak konusuna değinirken de “Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur. Rusya ya da başka bir ülkenin hedef alınması söz konusu değildir” ifadesini kullandı. Hükümet programında Yeni Anayasa ve yargı reformu başta olmak üzere yapacağımız çalışmalarda, en geniş uzlaşma arayışı içinde ülkemizin uzun zamandır beklediği adımları atacağız. Önceliğimiz; ülkemizin katılımcı, çoğulcu, özgürlükçü, demokratik ve sivil bir anayasa ile yönetilmesini sağlamaktır” görüşüne yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...