Numan Kurtulmuş: Oran yüzde 10'u geçmeyecek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Numan Kurtulmuş: Oran yüzde 10'u geçmeyecek

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

AR-GE ÇALIŞMALARI

"Türkiye, Ar-Ge alanında önemli gelişmeler kaydetti. Ar-Ge personelinin arttırılmasına ilişkin adımlar atacağız. Ekonomik anlamda önemli bir karar. Bakanlar Kurulu takip edecek. Ekonomik alanında çok önemli bu reformu gündemimize aldık. Önümüzdeki günlerde parlamentoya sevk edilecek.

ORAN YÜZDE 10'U GEÇMEYECEK

Suriyeliler İçişleri tarafından ikame ettikleri yerde çalışabilecekler ve kimlik aldıktan 6 ay sonra çalışma izni için başvurabilirler. Çalışan Suriyeli sayısı personelin yüzde 10'unu geçemeyecek. Geçici tarım işçisi Suriyeliler için Valilik kota koyabilir. Bu düzenleme nitelikli Suriyelilerin imkan bulması için faydalı olacaktır.

Hedefimiz 2023'te özel sektörün AR-GE payının yüzde 60'a çıkarılması. 

TÜRKİYE'DEKİ SURİYELİLERİN ÇALIŞMA İZİNLERİ

Türkiye'de bulunan Suriyelilerin çalışma izinlerine ilişkin izinler gündeme geldi. 7 bin 351 Suriyeli sığınmacıya çalışma izni verilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önemli bir çalışma yaparak, Bakanlar Kurulu'nun bilgisine sundu.

Suriyeli mültecilerin varlığı, ensar ruhunun canlı uygulaması. Birkaç bin sığınmacıyla uğraşamayan ülkeleri de gördük. Çok kötü şartlarda çalışıyorlardı. Suriyeli sığınmacılara vereceğimiz çalışma izni, Türk vatandaşların alanını daraltmayacaktır."

Eğitim alanında Suriyeli eğitimciler ve sağlıkçılar için ayrıca ilgili bakanlıkların olurlarına başvurulacak. Dolayısıyla bu çerçevede istihdamın kayıt altına alınmış olması, hem de nitelikli Suriyeli vatandaşların istihdam imkanı bulması sağlanacak."

HDP ÇUKUR SİYASETİNDEN VAZGEÇMELİ

Demokrasinin imkanlarından herkes istifade ediyor. HDP'li Belediye Başkanları'na kendi seçim bölgelerindeki halk hendek kazsınlar diye oy vermediler. Seçmenlerinin istediklerinin tersini yapıyorlar. Sorumlulukları, seçmenleridir. HDP çukur siyasetinden vazgeçmeli.

İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma açma yetkisi vardır. Bazı belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri görevden alındı. İmkanları bu yönde kullananlardan hesap sorulur, gereken yapılır.

ÖĞRENCİLERİMİZ EĞİTİMLERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE TAMAMLAYACAK

Bölgedeki öğrencilerimiz, en iyi şekilde eğitimlerini tamamlayacak. Öğrencilerimizin mağdur olmaması için çalışmalar tamamlanacak. Eksiklik yaşanmayacaktır."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...