Sultanahmet’teki terör saldırısına 4 gözaltı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sultanahmet’teki terör saldırısına 4 gözaltı

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Başkan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet’teki terör saldırısına ilişkin 4 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Başkan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüştü. Ardından da basın mensuplarının karşısına geçen Davutoğlu, "Dün gerekli açıklamaları yaptım. Yaralı ziyaret ettim. Olay yerinde bilgi aldım. Brifing aldım. Terör olgusu dünyanın her yerinden insanlığı tehdit eden bir olgudur. Bütün önemli şehirlerde tüm ülkeleri ilgilendiren, kaygılandıran bir husustur. Dün yine böyle bir olayda 10 yabancı uyruklu misafirimizi kaybettik. 15 yaralımız vardı. 6 hastamız hastanelerimizde. Diğer hastalarımız taburcu edildi. Herhangi bir aksaklık söz konusu ise bütün bilgileri aldım. İstanbulumuz huzur ve güven şehri olması konusunda gerekli talimatları kendilerine ilettim" dedi.
4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Saldırganın kimliği tespit edildiğin belirten Davutoğlu, "Bugün 4 ayrı gözaltı daha oldu. Dolayısıyla saldırganın DEAŞ bağlantılı olduğu tespit edildi. Ama bu örgüt bir taşeron. Örgütü kullanan gerçek aktörler kimlerse onların ortaya çıkarılması için yoğun bir çaba içindeyiz. Yılda 12 milyon turist İstanbul’a geliyor. Her türlü tedbiri alacağız. Terör karşı alacağımız tedbirleri istihbaratla ilgili tedbirleri masaya yatırdık. Kimse İstanbul’un güvensiz bir şehir olduğu intibasını yaymalılıdır. İstanbul güvenli bir limandır. " diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet’teki saldırıyı yapan canlı bombanın takip edilen bir şahıs olmadığını belirterek, “Daha önce gözaltına alınıp bırakıldığı da doğru değil. Türkiye’ye sığınmacı gibi giren bir şahıs. Saldırının ardından bağlantıları ortaya çıkarılıyor" dedi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...