Sönük provokasyon

Düzenleyen:
Sönük provokasyon

POLİTİKA Haberleri

Kobani olaylarını ateşleyen HDP Eş Başkanı, Sur için yaptığı çağrıda emeline ulaşamadı. Küçük gruplar, polis tarafından dağıtıldı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Sur’a yürüyün” çağrısının ardından dün toplanan gruplara polis müdahale etti. İki grup, Çiftkapı ve Urfakapı önünde bulunan polis arama noktalarının yan tarafında toplandı. Polisin “dağılın” ikazına uymayan kalabalık, güvenlik güçlerine havai fişek, taş ve ses bombalarıyla saldırdı. Güvenlik güçleri, grubu dağıtmak için plastik mermi, gaz bombası ve tazyikli su kullandı. Dağılan grup daha sonra tekrar toplandı. Yola barikat kurup ateş yakan kalabalık, bir defa daha dağıtıldı. Grup, Kürtçe, “Biz barış istemiyoruz; savaş, savaş, savaş” diye sloganlar attı. Gazlı müdahale nedeniyle çevredeki yaşlı ve çocuklar fenalık geçirdi. Öte yandan dün saat 12.00’den itibaren ikinci bir emre kadar ikâmet eden vatandaşların haricindeki kişilerin Sur'a girişi yasağı, asayişin sağlanması üzerine gece yarısı 00.00’da kaldırıldı. 
35 PATLAYICI ELE GEÇTİ
Demirtaş’ın çağrısı üzerine Diyarbakır’da alınan güvenlik tedbirleri kapsamında düzenlenen operasyonlarda, 35 el yapımı patlayıcı, 25 molotofkokteyli ele geçirildi. 33 kişi de gözaltına alındı. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...