Ala: Gezi olmasaydı PKK çekilmişti

Düzenleyen:
Ala: Gezi olmasaydı PKK çekilmişti

POLİTİKA Haberleri

“8 Mayıs 2013’te PKK’nın çekilmesi başladı. Gezi başlayınca durdu. Gezi’nin göbeğinde ise sizin Genel Başkanınız vardı!”

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, ülkenin terörden dolayı büyük bedeller ödediğini belirterek, “Türkiye’nin hızlı kalkınmasından, vatandaşa daha fazla hizmet götürülmesinden rahatsız olanlar, 78 milyonun bin yılık kardeşliğinin zarar görmesi için çaba içerisindeler” dedi. Bakan Âlâ, 2016 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, teröre karşı mücadelede bütün siyasi partileri yanlarında görmek istediklerini belirtti. CHP sıralarına dönüp şöyle dedi: 
“Teröristler silahı bırakacak, üzerine betonu gömecek. Türkiye de çözümünü üretecek, demokrasimiz, kalkınmamız gelişecek. Bu konuda hiç tereddüt yok. 8 Mayıs 2013 geri çekilme başladı mı? Başladı. Ne zaman durdu? Gezi olayları başladığında durdu. Bana diyorsunuz ki söylemeyin. Gezi olaylarının göbeğinde kim vardı? Sizin genel başkanınız, ‘Ben Taksim’e çıkacağım’ dedi. Çıktı da. Gezi olaylarından sonra durdu.”
Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Bakan Âlâ’ya tepki göstererek, “Kabul etmiyoruz bunu” diye bağırdı. 
Bakan Âlâ ise “Söylediğim çok açık. Bu bir realite, bu bir tahmin değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Gezi olayları başladı, çekilme durdu. Gezi olayları durdurdu. Bunu yeni duyuyorsanız size yazıklar olsun. Ben bunu televizyonlarda da söyledim. Bu böyledir” cevabını verdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...