Davutoğlu: Adları farklı amaçları aynı

Düzenleyen:
Davutoğlu: Adları farklı  amaçları aynı

POLİTİKA Haberleri

“Bazen PKK’nın imdadına DAEŞ yetişiyor, bazen DAEŞ’in imdadına DHKP-C, bu terör örgütlerinin tümünün imdadına da paralel örgüt yetişiyor.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, birçok terör örgütünün aynı anda ve koordineli bir şekilde ülkeyi, milleti ve hükümeti hedef aldığını dile getirdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Davutoğlu, Brüksel’de meydana gelen saldırının terörün küresel yüzünü bir defa daha gösterdiğini belirterek, “DAEŞ, PKK ya da DHPKC, her türlü teröre karşı bütün insanlığı birlikte davranmaya davet ediyorum” dedi. Adları farklı olsa da terör örgütlerinin amacının aynı olduğunun altını çizen Davutoğlu özetle şunları kaydetti:
“Yan yana gelemeyecek örgütler tek bir çatı altında bize karşı toplanıyor. Türkiye’yi güçsüzleştirmek ve istikrarsızlaştırmak için vahşice yöntemlere başvuruyorlar. Adeta tek bir noktadan kontrol edilen bu terör örgütleri sürekli ve birbirinin devamı niteliğinde eylemler yapıyor. 17 Şubat’ta PKK/PYD, 3 Mart’ta DKHPC, 13 Mart’ta yine PKK/PYD, 19 Mart’ta DAEŞ canlı bomba eylemi gerçekleştirdi. Bu saldırılar terör örgütlerinin nasıl koordineli çalıştığını, nasıl birbirini tamamladıklarını gösteriyor. Bazen PKK’nın imdadına DAEŞ yetişiyor, bazen DAEŞ’in imdadına DHKPC, bu terör örgütlerinin tümünün imdadına da sürekli olarak paralel örgüt yetişiyor.
Acaba Brüksel’deki bu saldırılardan sonra Belçika’da herhangi bir aydın, kendi hükümetine dönük bir eleştiri getirecek mi? Paris saldırısından sora getirdiler mi? Hepsi omuz omuza teröre karşı durma kültürünü geliştirmeye çalıştılar. Ama bizde maalesef Suruç saldırısından bu yana ne zaman bir terör olayı olsa birileri çıkıp devlete hakaretler yağdırıyorlar, terör örgütlerine tek laf etmiyorlar.
İstanbul’da patlama oluyor hemen ardından birileri çıkıyor, ‘Gidene kadar patlayacak’ diyor. Ülkemiz, yitirdiğimiz vatandaşlar kan ağlarken onların tek hesabı var; Cumhurbaşkanımız ve AK Parti. Hangi şer odakları ne yaparsa yapsınlar son nefesimize kadar milletin emanetine sahip çıkacağız. Çünkü bu bir istiklal ve istikbal mücadelesidir. Bölgemizdeki haritaları yeniden çizme planlarına direnebilen tek ülkenin Türkiye olduğunu biliyorlar.
CHP’YE:  Her gün devleti eleştirip PKK’ya tek laf edemeyen HDP’yi size anlatmama gerek yok. Ama beni asıl şaşırtan CHP’nin durumu. Terör konusunda Sayın Kılıçdaroğlu’ndan halen net bir tutum göremedik. Terör örgütüne tek bir ciddi söz söylemeden hükümeti yıpratmaya çalışıyor. Buna karşılık bazı milletvekilleri Paralel Yapı’ya sahip çıkıyor, bazıları terör örgütünün kanallarına çıkıyor, bazıları sol görünümlü paravan örgütlerin militanlarına destek veriyor. PKK’lı teröristler maalesef HDP için ne anlam ifade ediyorsa, DHKP-C’li teröristler ve paralel örgüt de CHP için aynı anlamı ifade ediyor. CHP’li vekillerin ve zaman zaman Kılıçdaroğlu’nun DHKP-C’li teröristlere nasıl sahip çıktığını biliyorsunuz.
PARALEL’E:  O Paralel Yapı’nın elebaşı geçtiğimiz günlerde bir Rus gazetesine verdiği röportajda Türkiye’yi ‘terör devleti’ olarak tanımlıyor, sonra da bizlere beddualara devam ediyor. Yeni bir beddua kaseti çıkmış görmüşsünüzdür. Onlar beddua ede dursun biz milletin duasını almaya devam edeceğiz.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...