Beştepe'de güvenlik zirvesi

Düzenleyen: / Kaynak: Milliyet
Beştepe'de güvenlik zirvesi

POLİTİKA Haberleri  / Milliyet

Türkiye’nin ulusal güvenliğiyle ilgili önemli gelişmeler bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak zirvede ele alınacak.

Erdoğan, ABD gezisinden döndü.  ABD gezisinden İstanbul’a geçen Erdoğan, bugün Ankara’ya gelecek. Erdoğan, saat 15.30’da  ATO kongre merkezinde yapılacak  Kızılay Genel Kurulu’na katılacak.  Cumhurbaşkanı, saat  17.00’de  Göç İşlerinden Sorumlu AB Komiseri Dimitris Avramopulos’u kabul edecek. Bu kabul, Türkiye’den Yunanistan’a  20 Mart tarihi itibariyle giden düzensiz göçmenlerin bugün itibariyle geri alınacak olması çerçevesinde güncel açıdan önemli. Erdoğan, saat  18.00’de ise İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmed Muhammed Ali Al Madani’yi kabul edecek. Saat 19.00’da Cumhurbaşkanlığı’nda  Güvenlik Zirvesi yapılacak.
 
Zirveye, Erdoğan başkanlık edecek. Zirveye; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yanı sıra ilgili başbakan yardımcıları, bakanlar ve MİT Müsteşarı başta olmak üzere güvenlik bürokrasisisin önemli isimlerinin katılması bekleniyor.
 
Zirvenin; ana gündem maddesini terör örgütü PKK’nın ve gençlik yapılanmasının Güneydoğu’daki bazı ilçelerden temizlenmesi çerçevesindeki operasyonlar ile terör örgütünün eylemleri oluşturacak. Suriye’deki gelişmeler, terör örgütleri PYD ve IŞİD’in faaliyetleri de zirvede değerlendirilecek. Irak’taki gelişmeler ve Musul’a yönelik operasyonun da zirvede kapsamlı olarak ele alınacağı konuşuluyor.
PARALEL YAPIYLA MÜCADELE
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında geçen hafta "Paralel Yapıyla Mücadele" toplantısı düzenlenmişti. Çankaya Köşkü'nde yapılan toplantıya; Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Naci Ağbal, MİT yetkilileri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı yetkilileri ve ilgili bürokratlar katılmıştı.
Toplantıda, Maliye’nin Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)bürokratları da detaylı bir sunumda bulunmuştu.
Zirvede; ABD’de yaşayan Fethullah Gülen ve paralel yapının finans ayağıyla ilgili önemli değerlendirmelerin yapılabileceği de konuşuluyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: Milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...