Kılıçdaroğlu: Adam öldürmekle problem çözülmez

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu: Adam öldürmekle problem çözülmez

POLİTİKA Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adapazarı’nda ‘Birlik ve Dayanışma’ toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kılıçdaroğlu “Kürt meselesini nasıl çözeceksiniz?” yönündeki soruya, “Türkiye’nin 35 yıldır çözülemeyen sorunu. 4 siyasi partinin lideriyle samimi olarak masaya oturmak gerek. Bunu sağlamak için TBMM Başkanı’na mektup verdim. Bu konuda genel başkanların görüşünü alalım dedim. Meclis başkanı ‘Peki’ dedi. Ama siyasi parti liderlerini davet etmedi. Yukarıdan izin alamadığı için. Gazi mecliste bu sorunu çözmek için daha aktif rol üstlenmek zorundadır. Adam öldürmekle bir sorun çözülmez. Siyasi sorundur, siyasetle çözülmesi gerekir. Vatandaşın desteğini almak gerek. İngiltere, İspanya nasıl çözdü?... Bu sorunu CHP dışında kimse çözemez. Bizim genlerimizde Kuvayi Milliye ruhu vardır” diye konuştu. Tartışmalara yol açan ‘önüne yatmak’ sözüyle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “Benim söylediğim gayet net. Siz çocukların haklarını savunacaksınız. Ensar’ın değil. ‘Bir sefer oldu’ diyor bu vakıfta. Bu salı günü grupta açıklayacağım. Bir sefer de değil. O annelerin çektiğini o bakan biliyor mu?” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...