'Muhalefet ahlaklı bir şekilde yapılmalı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Muhalefet ahlaklı bir şekilde yapılmalı'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Elvan, "Biz her zaman güçlü bir muhalefet isteriz. Güçsüz bir muhalefet istemeyiz ama bu muhalefeti de ahlaklı bir şekilde yapmasını bekleriz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, bir ülkenin muhalefet partisinin ülke açısından son derece önemli olduğunu belirterek, "Biz her zaman güçlü bir muhalefet isteriz. Güçsüz bir muhalefet istemeyiz ama bu muhalefeti de ahlaklı bir şekilde yapmasını bekleriz" dedi.

Elvan, beraberindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Yenişehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen proje tanıtımı ve Çoban Eğitim Kursları sertifika törenine katıldı. 

Elvan, bir taraftan Türkiye'yi daha da güçlü hale getirmeye çalışırken diğer taraftan da terörle mücadele ettiklerini vurguladı.

Türkiye'nin dört bir yanının ateş çemberi olduğunu ve böyle bir ortamda Türkiye'nin büyümeye ve güçlenmeye devam ettiğini aktaran Elvan, şöyle devam etti:

"Sizlerin güçlü desteğiyle bizim seçim öncesi vermiş olduğumuz vaatleri 3 aylık süre içinde gerçekleştirdik. Neye rağmen, evet ülkemizin dört bir yanındaki kargaşaya rağmen. Teröre rağmen, özellikle yapacağımız düzenlemelerde muhalefetin destek olmak yerine köstek olmasına rağmen biz 3 aylık bir süre içerisinde vatandaşımıza vermiş olduğumuz vaatlerin tamamını gerçekleştirdik. Reformlarımızı da gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Biz size bugüne kadar neyin sözünü vermişsek bunları gerçekleştirdik."

Elvan, yapamayacakları hiçbir şeyin sözünü vermediklerinin altını çizerek, önümüzdeki 3 aylık süreçte de yapılması gereken reformları teker teker gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Hükümetin Türkiye'nin önünü açan reformlara girişirken diğer tarafta da muhalefete bakılmasını isteyen Elvan, şöyle devam etti:

"Hele hele bir ana muhalefet lideri, halkın yüzde 52 oyla seçmiş olduğu Cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak ifadeler kullanıyor. Bu öyle bir husus ki ana muhalefet liderinin bu ölçüde seviyesiz olması bizleri son derece üzüyor. Bir ülkenin muhalefet partisi, ülke açısından son derece önemlidir. Biz her zaman güçlü bir muhalefet isteriz. Güçsüz bir muhalefet istemeyiz ama bu muhalefeti de ahlaklı bir şekilde yapmasını bekleriz. Bir ana muhalefet lideri ağza alınmayacak sözler, ifadeler kullanıyorsa bu bizim açımızdan üzücü. Ama biz buna rağmen, böyle bir yapıya rağmen bu başarıları elde ediyoruz, bu reformları gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem Türkiye yine büyümeye ve güçlenmeye devam edecek."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...