Zirveden kongre çıktı

Düzenleyen:
Zirveden kongre çıktı

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun Beştepe’de gerçekleşen ve sonucu merakla beklenen görüşmesinde, önemli siyasi kararlar alındı. Buna göre AK Parti ay sonuna doğru kongreye gidecek, Davutoğlu’nun aday olması beklenmiyor.

Oğuzhan Şahin ANKARA
AK Parti MKYK’sında, Davutoğlu’nun, il ve ilçe başkanı atama yetkisini devretmek zorunda kalması ve Erdoğan’ın Muhtarlar Toplantısı’ndaki mesajları, gözleri Beştepe’deki zirveye çevirmişti. Dün akşam yapılan zirveden yayılan kulis bilgileri, siyaset dünyasında büyük yankılara yol açtı.
Kamuoyunun gözü dün Beştepe Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki görüşmeye çevrilmişti.
AK Parti MKYK’sında, Davutoğlu’nun, il ve ilçe başkanı atama yetkisini devretmek zorunda kalması ve Erdoğan’ın Muhtarlar Toplantısı’ndaki mesajları, buluşmanın önemini daha da artırmıştı.  Randevu saati 18.00’di. 
Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu saat 18:28’de Başbakanlık Konutu’ndan çıkış yaptı. Türkiye’nin dikkatle izlediği görüşme saat 18:40’ta başladı, 20:20’de sona erdi. 1 saat 40 dakikalık zirvenin ardından Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmenin ‘olağan’ olduğunu, açıklama yapılmayacağını belirtti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, görüşmenin ardından saat 20.30’da Başbakanlık konutuna geçti.
Ancak dakikalar ilerledikçe kulisler hareketlenmeye başladı. Zirveden yayılan bilgiler, ciddi gelişmelerin habercisiydi. Buna göre, AK Parti MYK bugün saat 11.00’de partinin genel merkezinde toplanacak. Toplantıda partinin bu ayın sonuna doğru kongreye gitmesi kararı verilecek ve takvim netleştirilecek. Başbakan Davutoğlu’nun kongrede ‘aday olmayacağı’ ifade ediliyor.
YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?
Davutoğlu’nun aday olmaması halinde partinin başına geçmek için kimlerin aday olacağına dair isimler de kulislerde konuşulmaya başlandı. Ankara’da siyasetin nabzını iyi tutanlara göre, Binali Yıldırım, Berat Albayrak, Numan Kurtulmuş, Bekir Bozdağ, Efkan Âlâ ve Yalçın Akdoğan’ın ismi öne çıkıyor. Partinin başına geçecek ismin yeni Başbakan olması da kuvvetle muhtemel. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...