HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Erdoğan, Ban Ki-Mun ile görüştü

Düzenleyen: /
Erdoğan, Ban Ki-Mun ile görüştü
Erdoğan, Ban Ki Mun, Bm, Birleşmiş Milletler, Haber

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’dan İstanbul’a hareketinden önce, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre BM Genel Sekreteri Ban, Türkiye’nin Dünya İnsani Zirvesi’nin ev sahipliğini üstlenmiş olmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini iletti. Ban, 23-24 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan zirveden tüm dünyaya güçlü bir mesaj çıkacağına inandığını belirterek, BM olarak Türkiye Cumhurbaşkanlığının ve hükümetin desteklerinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye’nin Dünya İnsani Zirvesi’ni ilk kez gerçekleştirmekten onur duyduğuna işaretle, katılımcıları en iyi biçimde ağırlamak ve toplantının azami başarısı için gerekli tüm hazırlıkların yapılmakta olduğunu vurguladı. Erdoğan, zirvenin küresel ve bölgesel gelişmelere ilişkin görüş alışverişi için de bir fırsat olacağını belirtti. 
Görüşmede, Suriye ve Kıbrıs meselelerine de değinildi. Suriye’deki geçiş süreci ve mülteciler meselesinde uluslararası toplumun daha sıkı işbirliği yapması gerektiğine işaret eden Ban ve Erdoğan, Kıbrıs’taki soruna çözüm bulunmasına da önem verdiklerini söylediler. BM Genel Sekreteri Ban’ın adadaki soruna çözüm bulma konusunda umutlu olduğunu belirtmesine karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise süreci yakından takip ettiklerine dikkati çektiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...