Demirtaş: Gelin alın da görelim

Düzenleyen:
Demirtaş: Gelin alın da görelim

POLİTİKA Haberleri

Adalet Bakanlığı, Başbakanlık ve Meclis’te bekleyen tüm dosyalar için dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerine Meclis Genel Kurulu’nda başlandı.

Söz konusu teklifin maddelerine geçilmesi için gizli oylama yapıldı. Oylamaya, aralarında partilerin liderleri Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu 536 milletvekili katıldı. 348 milletvekili kabul oyu kullanırken, 155 ret oyu çıktı. 8 milletvekilinin çekimser kaldığı oylamada, 25 oy da boş atıldı. Ret oylarının büyük bölümünün CHP ve HDP’liler tarafından kullanıldığı, AK Parti ya da MHP’lilerden de firelerin olabileceği kaydedildi. İkinci turda milletvekillerinin oyları 367’nin altında kalırsa, anayasa değişikliği mümkün olmayacak. 330-367 arası ise referandum demek. AK Parti’nin teklifine CHP ve MHP destek olacağını açıklamış, HDP ise hayır oyu kullanacağını belirtmişti.
Genel Kurul, ikinci tur görüşmelerini cuma günü yapacak.  Teklif kabul edilirse, 138 vekilin dokunulmazlığı kaldırılacak. 677 fezleke doğrudan yargıya teslim edilecek.
Dokunulmazlık görüşmeleri öncesi HDP lideri Selahattin Demirtaş gazetecilerin sorularını cevapladı. Demirtaş bir gazetecinin “Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili olumlu karar alınırsa; burada mı olacaksınız” sorusuna, “Başımız dik bir şekilde ayrılacağız. Normal faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Tutuklamak istiyorlarsa bizi biz dışarıda olacağız. Evimizde, çalışmalarımızda, mitingimizde, parti faaliyetlerinde hiçbir şekilde aksama olmayacak. Bizi almak isteyen olursa, buyursun. El mi yaman, bey mi yaman göreceğiz” karşılığını verdi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...