Karadeniz'den yeni kabineye 6 bakan

Düzenleyen:
Karadeniz'den yeni kabineye 6 bakan

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı 65. Hükümet'te Karadeniz Bölgesi'nden iki başbakan yardımcısı ve 4 bakan yer aldı. Bakanlar arasında Konya vekilinin olmaması dikkat çekti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 65. Hükümet'te 25 ilden 26 bakan görev alıyor. Yeni kabinede Karadeniz Bölgesi'nden iki başbakan yardımcısı ve 4 bakan yer aldı.

KABİNEDE HANGİ İLLERDEN BAKANLAR VAR

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında oluşturulan 65. Hükümet'te Ankara, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sivas, Giresun, Gaziantep, Ordu, Kahramanmaraş, Yozgat, Adana, Düzce, Trabzon, Kayseri, Antalya, Denizli, Samsun, Şanlıurfa, Malatya, Karaman, Bayburt, Afyonkarahisar, Erzurum ve Kars'tan kabineye isimler girdi.

YENİ KABİNEDE DAVUTOĞLU'NUN MEMLEKETİNDEN TEK BİR İSİM YOK

Açıklanan bakanlar arasında Konya milletvekilinin olmaması dikkat çekti. Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık görevinden ayrılmasına üzülen Konyalılar, şehirlerinden 11 AK Partili milletvekili arasından hiç birisinin Bakan olmamasıyla üzüntü yaşadı.

BAŞBAKAN YARDIMCILARI

Buna göre, Ankara'dan Yıldırım Tuğrul Türkeş, Gaziantep'ten Mehmet Şimşek, Ordu'dan Numan Kurtulmuş, Giresun'dan Nurettin Canikli ve Kahramanmaraş'tan Veysi Kaynak başbakan yardımcısı olarak kabinede yer aldı.

Karadeniz'den yeni kabineye 6 bakan

YENİ KABİNEDEN HANGİ VEKİL HANGİ İLDEN

65. Hükümet'in Bakanlar Kuruluna, Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ Adalet Bakanı, İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Adana Milletvekili Ömer Çelik Avrupa Birliği Bakanı, Düzce Milletvekili Faruk Özlü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki Çevre ve Şehircilik Bakanı, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi Ekonomi Bakanı, İstanbul Milletvekili Berat Albayrak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç Gençlik ve Spor Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci Gümrük ve Ticaret Bakanı, Bursa Milletvekili Efkan Ala İçişleri Bakanı, Karaman Milletvekili Lütfi Elvan Kalkınma Bakanı, Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı Kültür ve Turizm Bakanı, Bayburt Milletvekili Naci Ağbal Maliye Bakanı, Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz Milli Eğitim Bakanı, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Milli Savunma Bakanı, Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu Orman ve Su İşleri Bakanı, Erzurum Milletvekili Recep Akdağ Sağlık Bakanı, Kars Milletvekili Ahmet Arslan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atandı.

KARADENİZ'DEN KABİNEYE 6 BAKAN

65. Hükümet'te, Karadeniz Bölgesi'nden iki başbakan yardımcısı ve 4 bakan yer aldı. Başbakan yardımcıları Canikli Giresun'dan, Kurtulmuş Ordu'dan kabineye seçilirken, Trabzon'dan Soylu, Düzce'den Özlü, Samsun'dan Kılıç, Bayburt'tan Ağbal, Karadeniz Bölgesi'nden seçilen isimler arasında bulunuyor.

İSTANBUL'DAN İKİ İSİM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, kabineye İstanbul'dan seçilen isimler oldu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...