Bekir Bozdağ'dan sert sözler: 'İki yüzlü siyaset'

Düzenleyen:
Bekir Bozdağ'dan sert sözler: 'İki yüzlü siyaset'

POLİTİKA Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yüksek yargı mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gezilerine katılmasına yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Bozdağ'ın hedefinde CHP vardı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bozdağ, yüksek yargı mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gezilerine katılmasına yönelik eleştirilerle ilgili konuştu.

CHP'den gelen eleştirilere yanıt veren Adalet Bakanı Bozdağ, 28 Şubat dönemini hatırlatıp, ''28 Şubat'ta yüksek yargı başkanları Genelkurmay'a çağrıldılar hakimler savcılar o zaman ayakta alkışladılar brifing aldılar bunu hiç eleştirmediler. Hatta dönemin CHP Genel Başkanı 'Ne var bunda' diyor. Yargı bağımsızlığına bu müdahaledir. Çağırıp talimat veriliyor. Buna dair açıklamaları yok. Kasıtlı yapılan bir harekettir iki yüzlü siyasetin somut bir göstergesidir'' ifadelerini kullandı.

Bozdağ özetle şöyle konuştu: ''Dün sayın Cumhurbaşkanlarıyla yüksek yargı başkanlarının bir araya gelmesi beraber bir toplantıda veya yemekte olması yargının bağımsızlığına halel getirmiyor da söz konusu halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunda halel getiriyorsa bu ikircikli yaklaşımdır. Dün halel getirmeyen şey bugün birden bire nasıl halel getirir hale geldi? Bu siyasi bir yaklaşımdır. Yargıyı yıpratmak için de bilinçli bir kampanya yürütülüyor. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı yan yana oturduğu kişilere göre değerlendirilemez. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı yargı görevi yapanların verdiği adil ve doğru kararlarla inşa edilir. Dünyanın her ülkesinde devlet başkanlarıyla yargı başkanları bir araya gelir. Bu konuda CHP'nin yaklaşımı geçmişte de gördük 28 Şubat'ta yüksek yargı başkanları Genelkurmay'a çağrıldılar hakimler savcılar o zaman ayakta alkışladılar brifing aldılar bunu hiç eleştirmediler. Hatta dönemin CHP Genel Başkanı 'Ne var bunda' diyor. Yargı bağımsızlığına bu müdahaledir. Çağırıp talimat veriliyor. Buna dair açıklamaları yok. Kasıtlı yapılan bir harekettir iki yüzlü siyasetin somut bir göstergesidir.''

YENİ ANAYASA TARTIŞMASI
Adalet Bakanı Bozdağ, yeni anayasa konusuna ilişkin yaptığı açıklamada ise, ''Yeni anayasa öneri taslağımızı hazırlayacağımızı ifade ettik. Başkanlık sistemini esas alan bir anayasa hazırlayacağımızı ifade ettik. Takvimini ve seyrini önümüzdeki günlerde sayın Başbakanımız önümüzdeki günlerde paylaşacaktır. Temmuz yetişmez gibi gözüküyor'' dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...