Asker de bizim hükûmet de...

Düzenleyen:
Asker de bizim  hükûmet de...

POLİTİKA Haberleri

MHP Lideri Bahçeli: Bu kadar mesele varken, TSK’nın anlamsız ve sığ tartışmaların içine girmesi ya da çekilmesi son derece yanlıştır. Asker bizimdir, devlet bizimdir, hükûmet bizimdir, fitneye çanak tutan, cepheleşmeye meydan açan ise bizim gibi görünse de asla bizden değildir.

Damla Peker ANKARA
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, bu kadar mesele varken, millî güvenlik bu kadar tehdit altındayken, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) anlamsız ve sığ tartışmaların içine girmesinin ya da çekilmesinin son derece yanlış olduğunu bildirdi. Hürriyet gazetesinde yer alan “Karargâh rahatsız” haberine dikkat çeken Bahçeli, bu haberle, son zamanlarda Genelkurmay Başkanı ve TSK ile ilgili bazı eleştirilere Karargâh’ın nasıl baktığı, bunlara nasıl cevap verdiğinin ortaya çıktığına değindi. Bahçeli, şöyle devam etti:
Elbette olması gerekeni, doğru olanı; Genelkurmay Başkanlığının rahatsız olduğu konuları silsile yoluyla siyasi iktidara iletmesidir. Medya üzerinden mesaj vermek eskide kalmasını ümit ettiğimiz manşetleri ister istemez hatırlatmaktadır. TSK’nın doğrudan sorumlu olduğu Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na hiyerarşik sırayla hassasiyetlerini aktarması doğaldır, beklenmelidir. Bundan gocunmak, farklı yerlere çekmek ise anlamsızdır. Dün (önceki gün) Genelkurmay Başkanı önce Başbakan’la, ardından da Cumhurbaşkanı’yla görüşmüş, sanıyorum beklentilerini, olan biteni açıklamıştır.
Merakımız odur ki, Genelkurmay Karargâhının düşünce ve itirazlarını hükûmetle paylaşmadan mezkûr gazeteye sızdırıp sızdırmadığıdır. Evet, bizim de kafamıza takılan pek çok soru işareti vardır; ama bunları konuşmanın ne yeri, ne de zamanıdır. Huzur kaçarsa, tutamayız. İstikrar hepten giderse, geri getiremeyiz. Millî birliğimiz bozulursa, tamiratını da kolay kolay yapamayız. Ne yapalım; çatışıp çürüyelim mi? Yoksa kucaklaşıp kardeşçe mi yürüyelim? Bizim içte ve dışta pek çok hasmımız vardır. Türkiye’nin yeni bir milat ve diriliş ruhuyla eskiye sünger çekmesi elzemdir. Asker bizimdir, devlet bizimdir, hükûmet bizimdir, fitneye çanak tutan, cepheleşmeye meydan açan ise bizim gibi görünse de asla bizden değildir. 

Dedeleriniz başaramadı siz de yapamazsınız

MHP Lideri Bahçeli, Kıbrıs müzakerelerinin çıkmaza sürüklendiğini, gerçeklerle yüzleşmekten kaçan, adadaki Türk varlığına tahammül edemeyen Rumların, Kıbrıs’ın Türk’ün yurdu olduğunu iyice anlaması gerektiğini dile getirdi. Devlet Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu: Enosis kuyruklu yalandır, ham hayaldir, uyduruk masaldır ve ayaklarımızın altındadır. Enosis; inkârdır, imhadır, kindir, nefrettir; nefesimizle gömülmeyi hak etmektedir. Şayet Rum yönetimi ille de Yunanistan’a bağlanmak istiyorsa, adayı terk edip geri gelmemesi en samimi tavsiyemizdir. 
Bahçeli, Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki tahriklerine ilişkin de şunları söyledi: Yunanistan Türkiye’nin millî hassasiyetleriyle oynamakta, işgal ettiği bazı Ege adalarında gövde gösterisi yapmaktadır. Anlayamadığımız, Yunanistan’ın amaç ve hedefinin ne olduğudur. Eğer ki tekrar denize dökülmeyi istiyor, kovalanmayı canı çekiyorsa; buyursun, Türk milleti buna hazır ve bunu bir kez daha yapacak imandadır. Birileri Yunanistan hükûmetine, 1921’de, 1922’de nelerin olduğunu, Sakarya’da, Dumlupınar’da hangi kudretin hangi zilleti yere serdiğini anlatmalıdır. Anlayacak ve anlatacak yoksa, biz yeniden Ege’ye kurşun gibi saplanmasını bilir, kutlu bir zafer gibi gökten yağarak ehlisalibin kuryelerine tekrar tarihi öğretiriz. Yunanistan yönetimine diyorum ki, dedeleriniz başaramadı; akıllı olun, zorlamayın, boşuna heveslenmeyin; siz de yapamaz, Türkiye’yi asla geçemezseniz.

 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...