Kılıçdaroğlu, 'hedefimiz yüzde 60' dedi

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu, 'hedefimiz yüzde 60' dedi

POLİTİKA Haberleri

8 seçim kaybeden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Erken seçime hazırız. 2019'da seçim hedefimiz yüzde 50+1 değil, yüzde 60" dedi. CHP, Kılıçdaroğlu ile girdiği en son seçimden yüzde 25 alabilmişti.

HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin hedefini yüzde 60 olarak açıkladı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun seçim hedefi açıklaması;
Erken seçim kararını alacak yer yasal olarak Parlamento’dur. Ama fiili durumda erken seçim kararını bir kişi alır, kendi partisinin milletvekileri de bunu Parlamento’dan geçirerek, ‘Erken seçime gidiyoruz’ diyecekler. Bu gerçeği bildiğimiz için erken seçime hazırız. Tüm çalışmalarımız erken seçime odaklı olarak sürüyor. Kendi iç hazırlıklarımızı yapıyoruz. Özel bir ittifak arayışımız yok. Cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı seçimi, bir parti seçimi değil, demokrasiden yana olanlar ve olmayanlar seçimidir. O nedenle diyoruz ki biz, 2019’da bu seçimleri kesinlikle alacağız. Ama nasıl alacağız? Bizim amacımız 50 artı 1 değil, en az yüzde 60. Çünkü Türkiye’yi bugün içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarmamızın yolu en az yüzde 60 ile gelip, halkın desteği ile demokrasiyi sıfırdan yeniden inşa etmektir.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...