Çavuşoğlu: FETÖ, bulunduğu ülkenin altına konulmuş dinamit

Düzenleyen:
Çavuşoğlu: FETÖ, bulunduğu ülkenin altına konulmuş dinamit

POLİTİKA Haberleri

Çavuşoğlu, FETÖ'nün dünya genelinde ülkelerin dizaynı için kullanıma sokulduğunu söyledi.

Damla Peker

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “FETÖ hangi ülkede faaliyet gösteriyorsa o ülkenin altına konulmuş dinamittir. Dinamit patlamadan uyarmak insanlık görevimiz” dedi.     

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 21 Aralık Türk Dil Bayramı kutlamaları için geldiği Makedonya’da Gostivar Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nun açılışını yaptı. Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, hangi coğrafyada olunursa olunsun işgal girişimlerinin ardı arkasının kesilmediğini belirterek, “Bakın bizler 2016 yılında Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi ile bunun en somut, en acı örneklerinden birini yaşadık. FETÖ’cü hainler Türkiye’ye rota çizmeye, işgal etmeye kalkıştı. Bu kalkışma hamdolsun milletin zaferi ile neticelendi” dedi. 

FETÖ’nün sadece Türkiye'ye kast eden bir örgüt olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, “Dünya genelinde ülkelerin dizaynı için kullanıma sokuldu. Bugün elebaşlarının bulunduğu ABD olmak üzere, Avrupa’da, hangi ülkede olursa faaliyet gösteriyorsa o ülkenin altına konulmuş dinamittir. Dinamit patlamadan uyarmak insanlık görevimiz. Patladığında ortada koruyacak ülkeleriniz kalmayabilir. Bunu neye dayanarak söylüyorum, bu bir istihbarat yapılanması üzerine oturtulmuş bir terör örgütüdür” diye konuştu.

EL BİRLİĞİ İLE MÜCADELE

FETÖ’cülerin dünya genelinde tüm ülkelere yayılarak örgüt faaliyetlerini sürdürmeye uğraştıkları kaydeden Çavuşoğlu, şu uyarılarda bulundu: “Bu teröristlerin karanlık faaliyetlerini sürdürdüğü her ülkenin tehdit altında olduğunu, yarınlarının risk altında bıraktığını belirtmeliyim. Zira maalesef terör örgütleri bazen FETÖ’nün yaptığı gibi eğitim kılıfıyla karşımıza dikilmektedir. Bazen sivil toplum alanında, bazen iş dünyasında, bürokraside türlü türlü kılıflarla ülkelerimize ve milletlerimize zarar vermek isteyen örgütler söz konusu olduğunu unutmadan ülkelerimize kader çizmeye girişen, varlığımızı hedef alan tüm odaklarla etkin şekilde, el birliğiyle mücadele etmeliyiz.”

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, temasları kapsamında Makedonya Cumhurbaşkanı Georgi İvanov ve Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile de bir araya geldi. 

TÜRKÇE EĞİTİM VEREN EN BÜYÜK OKUL

Bin 100 bin öğrenci kapasitesi ile Balkanların Türkçe eğitim veren en büyük okulun adı, 2007'de ülkeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önerisi ile Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu olarak değiştirildi. Okulda Türkçe’nin yanı sıra Makedonya’nın resmî dilleri olan Arnavutça ve Makedonca eğitim de veriliyor. TİKA ile Türk Belediyeler Birliği iş birliğinde gerçekleştirilen yenileme çalışmaları kapsamında binalar genişletildi, yeni bina yapıldı. Ayrıca gerekli olan okul mobilyaları ve teknik donanım da TİKA tarafından sağlandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...