Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Fırsatçıları da unutmayacağız

Erdoğan: Fırsatçıları da unutmayacağız

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı: Gereken tedbirleri aldık. Şimdi önceliğimiz üretimi, ihracatı, istihdamı yeniden şaha kaldırmaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı Teşkilat Yemeği'nde ve Gençlik Festivali’nde konuştu. Erdoğan konuşmalarında özetle şu mesajları verdi:
Bu defa diğerlerinden farklı olarak doğrudan ülkemizin ekonomisine, can damarına saldırdılar. Ekonomimizin tüm dengelerinin yerinde olduğu, tüm göstergelerin olumlu seyrettiği bir dönemde bir anda üzerimize kur, faiz, enflasyon araçlarıyla yüklendiler. Böylesine büyük bir dalgayı karşılamak ve işleri yeniden yoluna koymak elbette kolay değildi. Türkiye'nin eski dönemlerinde böylesine bir durum gerçekten çok büyük bir felaketle sonuçlanırdı. Biz gereken tedbirleri aldık, mekanizmaları oluşturduk, irtibatları kurduk ve hamdolsun durumu kısa sürede kontrol altına aldık.

KURT YEDİĞİ AYAZI UNUTMAZMIŞ
Eskiler 'Kurt kışı geçirirmiş ama yediği ayazı da unutmazmış' derler. Biz bu sıkıntıyı çözdük, çözeriz ama fırsatçılık yaparak ülkemizi adeta can evinden vuranları da unutmayız. Bu böyle biline. Şimdi önceliğimiz üretimi, ihracatı, istihdamı yeniden şaha kaldırmaktır. Bugün yaşanan sıkıntıların etkileri milletimize nispeten hafif yansıyorsa bunun gerisinde 17 yıldır ortaya koyduğumuz insan ve yatırım odaklı ekonomi politikalarının başarısı vardır.
Şöyle bir 20-30 yıl öncesine gidiyorum Diyarbakır'ın, buraların hali neydi? Adeta buralar birer gecekondu şehri gibiydi. Hele hele terör örgütünün burayı yönettiği dönemde Diyarbakır ne durumdaydı? Biliyorsunuz, bütün camilerine varıncaya kadar, tarihî saat kulelerine varıncaya kadar bunları kalkıp da ateş yağmuruna tutan, buralarda çukurları açanlar, buradaki benim Diyarbakırlı kardeşime hizmet ediyor diyebilir miyiz? Ama buna rağmen yine oy alıyor. Peki bu nasıl oluyor? Öyleyse marifet iltifata tabi değilmiş demek ki. Ama ben öyle öğrenmedim, ben marifetin iltifata tabi olduğunu biliyordum, öyle öğrendim. Öyleyse bir yerde bir eksik var. Bu eksiği hep beraber biz gidereceğiz. Biz buraya 36,5 katrilyon harcadık. Peki terör örgütünün arkasında olduğu yerel yönetim, devletin kendisine verdiği paraları nereye harcadı? Dağa, dağa, Kandil'e gönderdi. Ve Kandil'dekilerden beslenerek bu kadar oyu aldı. Tehdit mekanizmasıyla bu oyları aldılar.
Biz Diyarbakır’ı istismar değil, imar etmek, geliştirmek, yükseltmek, huzura ve refaha kavuşturmak için çalışıyoruz.

TÜRKİYE DİMDİK AYAKTA
Bölgemiz üzerinde hain emelleri olanların maşalığını yaparak, bu halka hizmet edilemez. Adı ve iddiası ne olursa olsun tüm terör örgütlerinin ipinin ucu aynı yere çıkar. Bugün hâlâ birliğin, beraberliğin, kardeşliğin değil de bölücülüğün diliyle konuşanların tek derdinin ellerindeki siyasi ve ekonomik rantı kaybetme korkusu...  Biz milletimize bölünmeyi değil bölüşmeyi, parçalanmayı değil büyümeyi, ayrımcılığı değil kardeşliği, sefaleti değil refahı, korkuyu değil güveni teklif ettik. Milletimiz de bu teklifimize olumlu cevap verdiği içindir ki bugün her bakımdan dimdik ayakta duran bir Türkiye var. Kim size bölünme, korku vesaire ile geliyorsa bilin ki sizin düşmanınızdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...