Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Parkinson'u da Türkler bulmuş

Parkinson'u da Türkler bulmuş

SAĞLIK Haberleri

Bilkent ve Washington Üniversiteleri'nin ortak çalışmasıyla 400 yıldır Türkiye 'da yaşadığı belirlenen bir ailedeki gen Parkinson'un sırrını çözdü.

Bilkent ve Washington Üniversiteler'i bilim insanları, parkinson hastalığı ve el titremesine ne sebepten olan geni buldu. Bilkent Üniversitesi'nden gercekleşen açıklamaya göre, araştırma, bilim nbsp; alanında en prestijli yayınlardan olan Federal Amerikan Bilimler Akademisi'nin yayın organı Proceedings of the National Academy of Sciences, ABD 'da yayınlandı. Bilkent Üniversitesi ve Washington Üniversitesi araştırmacıları, nbsp; Hacettepe ve Başkent Ankara Üniversitesi'nden klinisyenlerle yaptıkları ortak araştırma çerçevesinde yaklaşık olarak 400 yıldır Orta Türkiye 'da yaşadığı bilinen bir ailede bu nbsp; sorunun yanıtını buldu.

Tedavinin önü açılacak

Bu buluş ile insanlarda en sık gözüken iki değişik devinim bozukluğunun ortak sebebi ilk defa tanımlanıyor. Bu buluştan sona yeni tedavilerin önünün nbsp; açılması beklenmekte .
Özellikle bir işi icra ederken ellerin titremesi (esansiyel tremor) nbsp; insanlarda görülmüş olan en sık devinim bozukluğu. Bu rahatsızlığa tüm dünya nüfusunda nbsp; nbsp; yaklaşık olarak % 1, yaşlı nüfusta ise % 4 gibi sık oranlarda karşılaşılıyor. nbsp; nbsp; AB 'nde yaklaşık olarak 14 milyon, ABD'de 10 milyon esansiyel tremor hastası olduğu tahmin ediliyor. Türkiye'de ise bu sayının en az 1,5-2 milyon şahıs nbsp; nbsp; seviyesinde olduğu düşünülüyor.
Parkinson hastalığı ise devinim bozuklukları listesinde ikinci sırada nbsp; nbsp; bulunuyor . Gelişmiş ülkelerde binde 30, 60 yaş üzerinde % 1 ve 80 yaş nbsp; üzerinde % 4 gibi oranlara ulaşabiliyor. Dünyada yaklaşık olarak 7 milyon parkinson nbsp; hastası olduğu hesaplanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...