Teletıpla gereksiz tetkike son

Teletıpla gereksiz tetkike son

SAĞLIK Haberleri

Teletıp projesiyle, birliğe bağlı sağlık kurumlarından herhangi birinde yaptırılan test ve sonuçlar, inetrnet üzerinden görülebilecek.

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'nce hayata geçirilen "Teletıp" projesiyle, birliğe bağlı sağlık kurumlarından herhangi birinde yaptırılan klinik test ve tetkik sonuçları, hasta izin verirse, birliğin diğer hastanelerinde çalışan hekimler tarafından da internet üzerinden görülebiliyor. Yeni sistem, hastayı EKG, röntgen, kan tahlili, radyolojik ve patolojik görüntüler gibi klinik tetkik sonuçlarını saklama, taşıma külfetinden kurtarıyor. İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, projeyle, birliğe bağlı hastanelerin radyoloji sistemlerinin tek bir sisteme entegre edilerek, verilerin her yerden ulaşılabilir hale getirildiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...