Doktor hatasından 155 kişi öldü

/ Kaynak: DHA
Doktor hatasından 155 kişi öldü

SAĞLIK Haberleri  / DHA

Almanya'da 2014 yılında 14 bin 663 kişi doktor hatası nedeniyle şikayet başvurusu yaptı.

Bilirkişi raporları, her dört başvurudan birini doktor hatası olarak teyit etti. "Medizinischen Dienst der Krankenkassen (MDK)" (Hastalık Sigortaları Tıp Hizmetleri Merkezi)'nin yayınladığı raporda, 2014 yılında 3 bin 796 doktorun tedavi hatası yaptığı yer aldı. Ayrıca aynı yıl içerisinde 155 kişinin doktor hatası nedeniyle hayatını nbsp;yitirdiği açıklandı. Bilirkişi raporlarında bin 294 hastanın doktor hataları nedeniyle ömür boyu engelli duruma düştükleri bildirildi. Tüm bu rakamların bir yıl öncesine oranda hafif yükselme gösterdiği vurgulandı. 2013 yılında 14 bin 585 doktor hatası şikayet başvurusu yapılmış ve bunların 3 bin 687'si bilirkişilerce teyit edilmişti. Doktor hatası iddialarının üçte ikisi hastanelerde ve üçte birinin ise doktor muayenelerinde meydana geldiği raporda yer aldı.


EN FAZLA AMELİYATLARDA HATALAR YAPILIYOR
Doktor hatası şikayetlerinin çoğunluğu cerrahi müdahalelerde meydana gelen hataları kapsıyor. Ameliyatlarda 7 bin 845 doktor hatası şikayeti meydana geldiği iddiası yer alıyor. Hatalı tedavi şikayetlerinin oranı ise yüzde 24,3 olarak açıklandı. Tedavi hatası şikayetlerinin yüzde 57,8'inin bakım esnasında meydana geldiği belirtilirken, yüzde 39,2'nin diş tedavisinde olduğu saptandı. Bin 419 diş tedavisi hatası, bin 642 genel cerrahi hataları ve bin 144 doğum sonrası tedavi hataları başvuruları olduğu raporda yer aldı.
Kaynak : DHA

SAĞLIK
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...