HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çocuk felci alarmı

Kaynak:
Çocuk felci alarmı
Çocuk Felci, Haber

SAĞLIK Haberleri  / 

Avrupa'da yıllar önce ortadan kalktığı ilan edilen çocuk felci hastalığı yeniden ortaya çıktı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Ukrayna'da iki çocuk felci hastalığı vakasının ortaya çıktığını doğruladı. Çocuklardan birinin 4 yaşında, diğerinin ise 10 aylık olduğu belirtildi. Hastalığın komşu ülkeler Polonya ve Slovakya'ya sıçrama ihtimalinin düşük olduğu belirtildi. DSÖ'ye göre bu ülkelerdeki çocukların büyük kısmı aşılandı. Buna karşılık Ukrayna'da aşılanan çocuk sayısında son yıllarda büyük gerileme olduğuna dikkat çekildi.
Çocuk felcinin tedavisi yok
Çocuk felci, Polio virüsünün neden olduğu bulaşıcı bir hastalık. DSÖ'nün verilerine göre özellikle 5 yaş altındaki çocuklara bulaşabiliyor. Her 200 vakadan biri ölümle sonuçlanıyor. Vakaların yüzde 5-10'unda solunum kaslarında felç gelişerek ölüme neden olabiliyor. Çocuk felci hastalığının tedavisi bulunmuyor.
DSÖ'nün küresel kampanyası


DSÖ, 1988'de dünya üzerinden çocuk felcini yok etme kararı almıştı. Yürütülen küresel kampanya sonucunda vaka sayısı yüzde 99 oranında gerilemişti. Tacikistan'da 2010 yılında baş gösteren çocuk felci hastalığı salgınında 29 kişi hayatını kaybetmişti.


'On binlerce çocuğu etkiler' uyarısı


DSÖ uzmanları salgını önleme konusunda iyimserler. DSÖ yetkilisi Oliver Rosenbauer, bu yıl yalnızca 38 vaka görüldüğüne dikkat çekti. Bunların büyük kısmı Pakistan ve Afganistan'da ortaya çıktı. Zamana karşı yarıştıklarına dikkat çeken DSÖ yetkilisi Rosenbauer, yaygın bir aşı kampanyası başlatılacağını söyledi. Uzman, bir salgın baş göstermesi durumunda virüsün yılda ortalama 200 bin çocuğa bulaşabileceği uyarısında bulundu.
Kaynak: Deutsche Welle Türkçe


SAĞLIK
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...