Grip alerjiyi artırıyor

Düzenleyen:
Grip alerjiyi artırıyor

SAĞLIK Haberleri

Kış aylarında evlerin ve çalışma ortamlarının iyi havalandırılmaması da alerjik maddelere daha fazla maruz kalınmasına sebep oluyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kış mevsimiyle birlikte artan grip, nezle ve bakteri kaynaklı üst solunum yolu hastalıklarının, alerjik hastalıkları tetiklediği bildirildi. Alerjinin hapşırık, öksürük, nefes almakta zorlanma, burun akıntısı, deride kaşıntı, kabarıklık ya da döküntü ile kendini gösterdiğini ifade eden Türk Dermatoloji Derneği Dermatoallerji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Erdem, kış döneminde evlerin daha az havalandırılması ve kapalı ortamlarda daha fazla yaşanmasının da alerjik reaksiyonların arttığını söyledi.  Prof. Dr. Erdem, “Soğukta camların daha az açılması evde nem oranı, ev tozu akarlarının ve küf mantarlarının çoğalmasına sebep olur. Kışın artan hava kirliliği de alerjik hastalıkları tetikleyen bir başka sebeptir” dedi. Prof. Dr. Erdem, kış aylarında çok sık boğaz enfeksiyonu ve burun akıntısı yaşayan kişilerin  test yaptırması gerektiğini belirterek, “Farkında olmadan evinizde ya da işyerinizde maruz kaldığınız bazı maddeler sizi hasta edebilir. Neye alerjiniz varsa onu öğrenin ve hayatınızdan çıkarın” diye konuştu.
KIŞ “KURDEŞEN” DÖKTÜRÜYOR
Prof. Dr. Erdem, alerjik deri hastalıklarının önemli bir bölümünü oluşturan, halk arasında “kurdeşen” denilen ürtiker hastalığının da kış aylarında artan enfeksiyonlara, ev tozu akarlarına ve küflere bağlı olarak daha fazla oluştuğunu anlattı. Alerjiye bağlı yüzde şişliklerin de gelişebildiğini belirten Erdem, “Alerjinin şiddetli olduğu durumlarda bu şişlikler dilde, dudakta ve solunum yollarında da oluşarak hayatı tehdit etmektedir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...