'Kan ürünlerinde dışa bağımlılığı bitireceğiz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Kan ürünlerinde dışa bağımlılığı bitireceğiz'

SAĞLIK Haberleri  / AA

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kınık, "Çok yeni ve çok önemli milli bir proje olan Plazma Fraksinasyon Fabrikasını Sağlık Bakanlığımız ile inşallah 2017 sonuna kadar kurmuş ve kan ürünlerinde dışa bağımlılığı bu anlamda kaldırmış olacağız." dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, Türkiye'deki kanın yüzde 90'ına yakınını, 1,9 milyon üniteyle Kızılay'ın topladığını belirterek, "Bunu yüzde yüze çıkartıp, 2,4 milyon ünite kana ulaşmayı hedefliyoruz. Çok yeni ve çok önemli milli bir proje olan Plazma Fraksinasyon Fabrikasını Sağlık Bakanlığımız ile inşallah 2017 sonuna kadar kurmuş ve kan ürünlerinde dışa bağımlılığı bu anlamda kaldırmış olacağız." dedi.

Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada,, şunları kaydetti: 

"Burada, Kızılay'ın güncel anlamda yürütmesi gereken bazı yeni odakları var. Göç hizmetleri gibi. Yeni kurulmuş bir departman. Göç hizmetlerinde özellikle göçün kaynak ülkesinde durdurulması, hizmetin orada başlaması noktasında ciddi bir uluslararası operasyonel kapasite oluşturmayı hedefliyoruz. Bunun ötesinde kan hizmetleri noktasında Türkiye'deki kanın yüzde 90'ına yakınını, 1,9 milyon üniteyle Kızılay topluyor. Bunu yüzde yüze çıkartıp, 2,4 milyon ünite kana ulaşmayı hedefliyoruz. Çok yeni ve çok önemli milli bir proje olan Plazma Fraksinasyon Fabrikasını Sağlık Bakanlığımız ile inşallah 2017 sonuna kadar kurmuş ve kan ürünlerinde dışa bağımlılığı bu anlamda kaldırmış olacağız."

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...