Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öğle uykusu binbir derde deva

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Öğle uykusu binbir derde deva

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Uluslararası Uyku Vakfı, öğle saatlerinde 10-20 dakika arasında uyuyanların gün boyu daha zinde olduğunu ve diyabet, aşırı şişmanlık, felç ve kal krizi gibi rahatsızlıklara yüzde 37 daha az yakalandıklarını açıkladı.

Uluslararası Uyku Vakfı tarafından yapılan açıklamada, uyku bozukluklarının birçok sağlık sorununa neden olduğunu belirtilerek her yetişkin insanın geceleri ortalama 7 ile 9 saat uykuya ihtiyaç duyduğu kaydedildi. Öğle saatlerinde 10 ila 20 dakika arasında uyumanın ise gün boyunca insanı daha zinde tutuğu ve beyni 20 dakika gibi kısa bir zaman dinlendirmenin birçok hastalığa da iyi geldiği ifade edildi. Öğle saatlerindeki kısa süreli uykunun tıpta REM uygusu olarak adlandırılan derin uykuya denk olduğu belirtildi.

Yunanistan’da yapılan bir araştırmada ise haftada üç gün veya daha fazla öğle saatlerinde uyuyanlarda diyabet, aşırı şişmanlık, felç ve kal krizi gibi rahatsızlıklara yakalanma riskinin yüzde 37 daha az olduğu belirtildi. Öğle uykusunun mümkünse karanlık ve gürültüsüz bir yerde olması tavsiye edildi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...