Çocuğun ödülü şeker olmasın

Düzenleyen:
Çocuğun ödülü şeker olmasın

SAĞLIK Haberleri

Tatlıya olan düşkünlüğün doğuştan geldiğini söyleyen uzmanlar, tatlı bağımlılığının oluşmaması için çocukların mümkün olduğu kadar geç bir yaşta şekerle tanıştırılması gerektiğini savunuyorlar.

Büyükanne ve büyükbabalara seslenen  Diyet Uzmanı Şükran Yıldız şeker ve şekerli besinlerin ödül olarak tercih edilmemesi gerektiğini belirterek, “Çocuklara ödül mekanizması olarak sunulan şeker ve çikolata zamanla çocukların beyninde yararlı besin algısına dönüşüyor ve bağımlılık başlıyor” dedi. 
Yapılan bir araştırmada çocukların 4 yaşından 10 yaşına kadar olan süreçte toplamda 5.500 adet şeker tükettiğinin ortaya çıktığını söyleyen Yıldız, “Çocuklarımıza bu kötülüğü yapmayalım. Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyesine göre şekerden gelen enerji günlük alınan enerjinin yüzde 10’unu oluşturur. Çocuklarda şeker tüketimi günlük 5 küp şekeri geçmemelidir” diye konuştu. Yıldız, çocuklara şeker yerine sağlıklı atıştırmalıklar verilebileceğini söyledi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...