Çocuğun dişi öldü diye üzülmeyin

Düzenleyen:
Çocuğun dişi öldü diye üzülmeyin

SAĞLIK Haberleri

Çocuklarda ve gençlerde çürük ve travma sonucu ölen dişlerin ‘revitalizasyon’ tedavisi ile yeniden canlandırılabileceğini söyleyen Diş Hekimi Onur Yedikara “Ölen ancak kök oluşumu henüz tamamlanmamış dişlerin çekilmesine ise gerek yok” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Çocuklarda ve gençlerde çürük ve travma sonucu ölen dişlerin ‘revitalizasyon’ tedavisi ile yeniden canlandırılabileceğini söyleyen Diş Hekimi Onur Yedikara “Ölen ancak kök oluşumu henüz tamamlanmamış dişlerin çekilmesine ise gerek yok” dedi. Çocukların kalıcı diş köklerinin oluşumunun 17-18 yaşına kadar devam ettiğini söyleyen Yedikara “Bu yaşa kadar olan çocukların dişlerinin yeniden canlandırılması için, kök oluşumu tamamlanmamış hastaların diş kökünde bir kanama oluşturulur. Bu işlemden sonra üstü özel bir ilaç ile kapatılır. Kan içeride pıhtılaştıktan sonra vücut bu pıhtıyı damar ve sinir olarak algılar ve vücut dişin canlı olduğunu sanarak kök oluşumunu devam ettirir. Kök uzar ve olması gereken forma kavuşur” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...