Nereden, nereye

Düzenleyen:
Nereden, nereye

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Mustafa Uzun, evde sağlık hizmetlerinde her geçen yıl kalitenin artırıldığını söyledi.

Uygulamanın başladığı 2010’dan itibaren Türkiye genelinde 1 milyon kişiye, 6 bin 500 personelle evinde sağlık hizmeti verildiğini belirten Uzun, 50 bin kişinin de evinde ağız diş sağlığı hizmetinden yararlandığını bildirdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın talimatı üzerine, sağlıkta dönüşümün ikinci fazında evde sağlık hizmetlerinde yeniliğe gidileceğini anlatan Uzun “Evde sağlık hizmetlerini hafta içi saat 08.00-17.00 saatlerinde veriyorduk. Bakanımızın talimatı üzerine, cumartesi, pazar ve tatil günlerinde de hizmet vermek için çalışıyoruz” dedi. Türkiye genelinde her ilde evde sağlık birimi ve bunun bağlı olduğu koordinasyon merkezleri olduğunu ifade eden Uzun, Ankara’daki koordinasyon merkezinin günlük 500 çağrıya verdiğini verdiğini dile getirdi. Uzun, evde sağlık hizmetinden yararlanmak isteyenlerin “444 38 33” telefonu aramaları gerektiğini belirtti. ANKARA

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...